onsdag 3 oktober 2012

Tjurruset kilometer för kilometer


Jag har markerat de intressanta partierna, bara så jag ska vara mentalt förberedd.

0 – 1 kilometer
Vi inleder med lätt löpning på en bred stig så att deltagarna kan skaffa sig en position i startgruppen som motsvarar deras löpstyrka. Strax före en kilometer kommer en brant backe som är mycket krävande. Här är det halt och besvärligt att ta sig upp utan dobbade skor.

1 – 2 kilometer
Tämligen lätt löpning på en småkuperad stig.

2 – 3 kilometer
Mestadels löpning på stig, men också ett parti på ett par hundra meter med löpning på asfalt. Ganska lättlöpt.

3 – 4 kilometer
Nu kommer vi in i ett längre parti där banan går genom obanad terräng. Det finns snitslar på båda sidor av banan som markerar den korridor i skogen där löparna ska ta sig fram. Här finns flera naturhinder med nedblåsta träd som ska passeras. På denna kilometer är banan kuperad och mycket blöt.

4 – 5 kilometer
Först är det löpning på en bredare stig, sedan fortsätter vi genom obanad terräng. Upp mot passeringen 5 km väntar en kraftig stigning.

5 – 6 kilometer
Det här är banans vackraste sträcka. Lätt löpning på en bred stig, svagt utför. Vid 5,5 km kommer ett jobbigt parti när banan går genom ett kärr.

6 – 7 kilometer
Ett småkuperat parti där vi omväxlande springer på en bred stig och omväxlande springer genom obanad terräng.

7 – 8 kilometer
Banan går på en bred stig. Strax före 8 km passeras ett krävande vattenhinder.

8 – 9 kilometer
Detta är banans jobbigaste del med löpning genom ett träsk, passering av ett kryphinder och sedan ett nära 400 meter långt vattenhinder.

9 – 10 kilometer
Först en relativt enkel sträcka med några uppbyggda hinder. Avslutningen av banan är svårlöpt och tungsprungen på ett lerigt parti.

Planen är att överleva första backen, längta till asfalten på efter 2 km, krypa under träd efter 3 km, klättra vansinnigt efter 4 km, simma i ett kärr efter 5 km, passera vattenhinder efter 7 km, bara fokusera på att överleva kilometern mellan 8 och 9 (framför allt ha krafter kvar här) och bada i lera sista kilometern. Hepp.

Inga kommentarer: