fredag 5 oktober 2012

Tips inför Tjurruset

I morgon är det dags. Då ska vi kräla runt i lera, springa i vatten, krypa uppför branter, över nerfallna träd, under hinder, frysa ihjäl, halka omkull, fastna i lera. Jag och MTB-räven. Har redan nu bestämt att inte ha med någon kamera/telefon så några bildbevis får ni inte från loppet, däremot en före- och efterbild.

Har samlat på mig några tips inför Tjurruset som jag själv ska försöka dra nytta av:

1. Vanliga joggingskor fungerar dåligt, använd terrängskor. Men eftersom mina Salomon är nya, fina och icke leriga, får de vara kvar hemma (snål finne). Däremot tar jag mina gamla Asics och förser de med isdubbar. Det får duga.

2. Ha långärmad tröja och långa byxor då det är en hel del snår som ska besegras. Gärna i funktionsmaterial/tunna/lätta så vattnet leds bort. Och helst inte något nytt/fint för du kanske inte kan använda det igen..... Jag satsar på en gammal, noppig lång tröja och ett par gamla tights. Och så tar jag handskar på som jag kan slänga efter vägen om det blir för varmt.

3. Gå inte ut för hårt, det är tuffa kilometrar som ska springas/krypas/simmas på slutet.

4. Ta med något varmt att svepa om dig direkt efter loppet, det lär behövas.

5. Energi, det finns två vätskekontroller och en med druvsocker. Jag kommer inte att ta med mig vätska, däremot stoppar jag någon gel i behån som jag kan ta till när orken tryter.

6. Lämna all elektronik hemma, varje millimeter av dig kommer att vara full av lera. Jag kommer inte ens att ha klocka på mig. Strunt samma vilken tid jag gör, bara jag överlever.

7. Ha kul! Det här är inget lopp att göra personbästa i!

1 kommentar:

Anonym sa...

Vi ska ha jätteskoj :) Lööööve lera:)
/Räven