tisdag 27 mars 2012

Make your body your Machine

Ni vet för ett tag sedan när jag drömde om TRX-band och såg härliga TRX-övningar exakt överallt, exakt i samma ögonblick fick jag ett mail från Spartan med rea på den nyaste varianten av TRX. Det måste ju vara ödet, eller hur? Så klick-fingret bara klickade lite snabbt och vips fick jag ett sms i dag om att banden nu nått sin nya ägare. Det vill säga moi.

Min variant av TRX är den nya militanta typen, militärgrön och med militärer som visar övningar i San Fransisco. I typ armékängor och allt. Ibland med TRX hängande i stridsvagnar. Jag vet, overkill. Men ändå. Jag valde det här kittet för att allt ingick, dvs förlängningslina och "dörrankare", annars hade jag fått köpa det till. Och ändå var det billigare än det ordinarie (ni vet det gula och svarta). Bild från en övning på dvd:n (sprinters start).Nu när jag öppnade paketet såg jag att det dessutom finns ett 12-veckors program till som jag kanske ska ge mig på om jag vågar. Det är uppdelat i två delar; en styrkedel och en konditionsdel, olika för de olika veckorna. Upplägget är:

Måndag: Styrkeworkout 1 + kondition 1
Tisdag: Styrkeworkout 2 + kondition 2
Onsdag: Kondition 3
Torsdag: Styrkeworkout 1 + kondition 4
Fredag: Styrkeworkout 2 + kondition 5
Lördag: Kondition 6
Kondition: 7

Exempel på en styrkeworkout (från vecka 1, allt utfört på TRX):

Utfall 10 på varje sida
Enbensbenböj 10 på varje sida
Sprinters start 20 st
Baksida lår (på rygg) 10 st
Höftlyft 10 st
Hamstring bicycle 20 st
Biceps curl 10 st
Triceps press 10 st
High rotation 10 på varje sida
Sidoplanka 20 sekunder
Suspended crunch 10 gånger

Vila 60 sekunder mellan varje övning.

Exempel på konditionsdelen är 3 x 5 minuters backe med 5 minuters lättare löpning mellan (10 minuters uppvärmning och 10 minuters nedvarvning). Som förtexten säger "The TRX Suspension trainer is the perfect training tool for every soldier in navy seals". Hmmm. Kan det passa en lagom träningstokig Marre också? Återstår att se. Stay tuned.

1 kommentar:

Anonym sa...

Finner inga ord.....
anna