måndag 28 februari 2011

The Vasaloppsvecka!

Herregud! Det är dags! Konstigt nog har jag inga fjärilar i magen alls. Kan bero på att fokus den senaste veckan har flyttats från skidåkning till husvagnar. Ja, vi ska bli med husvagn. En riktig Svenssonfamilj alltså. Jag ser framför mig likadana overaller, spektakel när eländet ska in på campingen, grillning, mellanöl, barn som skriker, mamman som blir hysterisk, pappan som tar en till öl. Starköl. Eller så ser jag framför mig camping vid Lidingöloppet, Göteborgsvarvet, en vecka på Åland med vänner, i Rullsand med vänner, på Öland vid den långa sandstranden, i fjällen över vintern. Ja, kanske inte så dumt. Hela dagen tillbringade vi alltså på Kista-mässan i går och tittade på husvagnar så ögonen stod i kors. Hur många husvagnar kan få plats på en mässa egentligen? Oändligt många tydligen. Därför blev det inga skidor i går som planerat, därför finns det inte skidor just nu i huvudet utan bara husvagnar. Kanske bra så.

Däremot följer jag Marathon-Mia i Öppets spår, spännande! Hon har tagit sig förbi Smågan för en stund sedan. Heja, heja!

Min uppladdning går så där, förra veckan skulle jag åkt lite extra skidor men det blev inte så. Två pass fick jag till i alla fall, det tredje ströks till förmån för husvagnar. I dag ska jag och maken ut på ett kortare pass, hinner kanske med ytterligare ett kort pass framåt torsdag. Annars blir det vila, äta och annan träning. I går smällde jag till med både Functional Moves och BodyCombat. Det kändes kan jag säga! Framåt slutet på BodyCombat var även jag helt slut, inte bara passet. Märks att jag lagt all annan träning åt sidan. Längtar efter att Vasaloppet är över så jag kan lägga upp min träning på ett annorlunda sätt. Och så börjar jag få vårkänslor, maken hade köpt en underbar bukett i lördags. Mmmmmm. Och ja, det är husvagnsbroschyer i bakgrunden, inte träningstidningar som sig bör....

12 kommentarer:

Jessica sa...

Vad roligt med husvagn....eller det SER så mysigt ut med förtält och grillar och människor som myser omkring och njuter...till och med egna rabatter utanför och torkvindor...men jag har aldrig förstått tjusningen. Inte meningen att förta din glädje på något vis -men jag är nog för bekväm för husvagn... Jag avskyr när det är trångt, och när jag måste diska för hand och när det regnar och allt blir lerigt :(

Men det är ju mitt problem ;) Hoppas att ni hittar en toppenvagn och att ni njuter av ert camoingliv - för det SER så himla mysigt ut när man går förbi dessa husvagnar med förtält...

Jessica sa...

...och när jag läser min kommentar så låter jag som en bitter surtant - inte heller meningen :)

Malin Olsson sa...

Jaaaa, husvagn! Klart det ska va husvagn. Vi går ochså i sånna tankar (eller jag) ska bearbeta mannen ett år till och jag har ju mina knep för att få min vilja igenom...He he! Sväris vagn känns ju lite liiiten.

Marre sa...

Bittertanten - du får väl komma och hälsa på så ska jag bjuda på dunkvin! Och Mallan, nu blir det åka av. Orsa över midsommar va?

Anonym sa...

KUL!!! Har ni bestämt er för nån vagn än eller är det stora grubblerier ;) ?? Klart det blir Orsa för er i midsommar. Det blir det för oss för 4:e sommaren i rad =) !! // Ann

Marre sa...

Ann - det har varit extrema grubblerier men vi tror vi bestämt oss för en Adria 613. Enda kruxet är att den är typ 50 mil bort... Men, men, problem är till för att lösas!

Anonym sa...

Det går ju att haka på den på bilen har jag hört.......
anna

Marre sa...

Smart Anna, tänkte inte på det. Funderade på hur jag ska få med den som handbagage på flyget. :D

Anonym sa...

Kulmed husis:)Försöker själv övertala Danne men han är lite som surtanten ;)
Kan vara bra att inte fokusera alltför mkt på Loppet på söndag. Du har kört så mkt skidor så jag vet att du fixar det här galant. Ät ordentligt hela veckan träna lite lagomt och sov många timmar.
Heja heja :)/ Ida

Anonym sa...

Det blir nog jättebra med erat val. Är det den med våningsäng och som har kök och sittgrupp mitt i vagnen? 50 mil är väl inga problem ;), då kan ni ju "provcampa" på vägen hem! Kom i håg och betala in campingavg. i maj nu då till Tandådalen! Vi ser fram emot och få sällskap av er däruppe nästa vinter =) !! // Ann

Marre sa...

Faktiskt är det riktigt skönt att tänka på något annat den här veckan, annars skulle jag bli mer galen än jag är....

Ann - det är en Adria 613 precis som du beskriver, det tycker vi verkar bra. Har redan anmält mig till Caravan Club så visst blir vi grannar nästa vinter!

Linda sa...

Berätta gärna för mig hur ni gör för att bearbeta era respektive när det gäller att köpa husvagn..... Jag har försökt med allt men det går inte sååååå bra!!!!!

Lycka till på söndag nu, kör så det ryker i spåret!!!! =)=)
/ Linda