måndag 2 juni 2014

Säsongsdebut på triathlon

Även om man kan tro det så låg jag faktiskt inte solstolen hela söndagen. Nej, klockan stod på 06:30 och jag studsade (nåja, det var nog att ta i) upp ur sängen för att förbereda inför dagens tävling - triathlon. Lite taskig tajming att tävla dagen efter en mara men tänkte åka dit för att träna växlingar. Sonen skulle ha sin triathlonpremiär och då kunde jag lika gärna också tävla....
Inte ett dugg nervös, bestämde mig bara för att ha roligt, köra på så länge det håller och sedan kliva av. Simningen var trög, kände att kroppen inte hade några reserver (nähä, undrar varför?). Blev yr efter mina 300 meter i bassäng men tog det lugnt, ingen brådska.
Iväg på cykel och benen kändes ganska OK. Kunde väl inte trycka på men kunde ta mig fram i alla fall, 18 km totalt. Sedan över till löpning, bestämde mig för att åtminsone köra ett varv på 3-varvsbanan så jag pinnade iväg. Blev alldeles förvånad över hur pigga benen kändes - är det möjligt? Korta steg, ingen blick på klockan, bestämde mig för att köra ett varv till. Och så sista varvet också när jag ändå höll på. På sista varvet tryckte jag dessutom på så det gick riktigt fort (enligt mina mått mätt), totalt ca 5,7 km.

Resultaten har inte kommit upp än så jag vet inte hur lång tid det tog men jag lovar att uppdatera när de kommer. Jag är så glad att jag kunde ställa upp och fullfölja. Sonen gjorde ett kanonlopp i den korta klassen där han var yngst och resten var äldre ungdomar/gubbar/tanter, han kom upp som trea ut vattnet och jag tror han kom femma totalt. Så himla bra!

I dag är det måndag och det är vilodag. Sannerligen. Kanske en promenad på sin höjd. Tack kroppen!

Nedan en film från loppet, jag är med och cyklar alldels i början av filmen (film av duktiga Klippmark, en klippa - hehe - på multisport, triathlon och löpning).

Inga kommentarer: