onsdag 8 augusti 2012

Queen Lantto

Någon kallade det Världens Vackraste Mardröm. Och jag är benägen att hålla med. Det är tävlingen Norseman som avses. En Ironman from hell. Jag läste precis Queen Lanttos berättelse från loppet och är helt betagen. Vackra vyer men vilket lopp! 250 personer på lördag, 250 på söndag (amatörerna på lördagen och de mer erfarna på söndagen). Börja dagen med att åka färja en timme ut, släng dig ut från färjan vid fem-snåret i en norsk fjord som är 400 meter djup och har temperaturen 13,6 grader, påbörja din simning mot land, totalt 3 860 meter.

Stappla dig i land, sätt dig på cykeln och cykla 18 mil. Och inte vilka mil som helst utan det är FEM berg som ska bestigas. Till första toppen är det fyra mil och 1250 höjdmetrar. Ja, ni fattar.

Efter du gjort allt detta, lämnar du cykeln och springer ett marathon. 42 195 meter. Om du har "tur", är du bland de 160 första och är där innan 14 timmar och 30 minuter har gått från start, då får du nämligen avsluta på Gaustatoppen och får en svart t-shirt. Annars avslutar du en vanlig ironman-distans och får en vit t-shirt. Lantto fick inte gå upp på toppen men vad tusan, hon fixade hela Norseman (totalt 4200 höjdmetrar) och dessutom med ett leende på läpparna. Galet. Hon är ta mig tusan Queen of F*cking Everything. Bild från hennes blogg nedan.

Inga kommentarer: