torsdag 10 mars 2011

Träningsplanering

Jag är så sjukt sugen på att träna igen så fast jag lovade mig själv att inte dra igång för tidigt så kör jag en lite lätt core i dag. Bara lite lätt. Mannen ligger hemma i soffan och snörvlar, nu gäller det att hålla sig undan från hans pussar så han inte smittar mig också. Hans plan är att vi ska sitta ihop i soffan och bara myyyyyyysa. Glöm det säger jag.

Min träningsplanering framåt kommer som sagt att bestå av både löpning och spinning. Kanske kan jag få in något simpass någonstans också men det känns inte lika kritiskt. Jag kommer att följa Szalkais 2-timmarsplanering för halvmara (inte för att jag tror att jag fixar 2 timmar, speciellt inte nu när träningsprogrammet är halvvägs) mest för att ha något att snegla på när rundorna blir desamma och kvalitetspassen saknas. Det kombinerar jag med ett träningsprogram för Vätternrundan som jag hittade på http://www.cykla.se/, otroligt bra program verkar det som! Så här är det upplagt (finns i varianter för Tjejvättern, Halvvättern och Vättern):
Det är baserat på zoner så nu är det bara att plocka fram pulsklockan igen. Det kan jag behöva på spinningen, har lite svårt att köra för fullt där. Kommer också att stanna kvar/gå in innan spinningklasserna för att förlänga vissa av dem. Smart drag tänkte jag!

Nu kör vi!

Inga kommentarer: