tisdag 18 mars 2014

Min simning

Detta eviga gnatande. Klorlukten förföljer mig dagligen. Förra veckan simmade jag fyra pass. FYRA PASS!!! Galet. Simning är svårt. Det gäller att ha tålamod. Tålamod är inte min bästa vän....

I dag körde jag simtest, det gör jag typ varannan månad eller så. 400 meter och så tar jag tid. Alltid hysteriskt jobbigt innan och alltid lika skönt efteråt. I dag brände jag dem på 8:40, trodde det var PB men såg sedan att jag hade gjort dem på 8:36 förra gången men kvällstid och inte döda axlar efter en träningshelg. Så jag kan bättre.....

Min grund för simning har jag lagt hos Fröken Simfena, hon är ovanligt lugn och sansad och kan till och med få en hetshöna som jag att coola ner mig och andas. Tänka på en sak i sänder. Det hade aldrig gått utan Fröken Simfena, jag hade gett upp för länge sedan. Jag har också fortsatt med Fröken Simfena för träning/teknik kan man aldrig få för mycket av...

Sen simmade jag för Anders Olsson och Pasi Salonen under en helg, en helg som förändrade min simning. Jag fick se en massa nytt, höra en massa nytt och dessutom höra en massa saker som var motsägelsefulla. Men bra på sitt sätt. Jag ändrade mitt simsätt för första gången.

Mitt nästa steg tog jag hos Micke Rosén (som för övrigt satte nordiskt rekord på 800 m i helgen) då jag gjorde en filmanalys och som gav mig svar på en massa varför som jag haft länge. Varför ska man göra si eller inte göra så, vad är det bra för? Hos Micke började jag få svar på mina spretande ben, äntligen. Han gav mig specialövningar som jag ska köra för att få ordning på rotation, vattenläge i rotation samt höftens tajming.

Det senaste är att jag simmar hos en duktig triathlet, JB, i Falun. Vi träffas med ojämna mellanrum och jag får läxor varje gång. Jag har ännu en gång ändrat mitt simsätt helt, det handlar främst om mitt grepp i vattnet, mitt armtag i catch-fasen och "skjutet" framåt. Våga glida och använda höften.

Så mina övningar som jag kör som mest nu är (om det är någon som ligger sömnlös och undrar tänker jag):

Skovling - ligg med armarna framåt, benen hänger bara med, upp med armbågarna något så händerna är under armbågarna, skovla från sida till sida och tänk på att jobba i båda faserna (in och ut).

Hammarsim - lära mig att nyttja hela underarmen i simmet, inte bara handflata. Otroligt nyttigt och vilken skjuts framåt när jag väl får till det!

Demont - även kallad drunkningsolycka (av mig). Som enarmssim men du andas åt "fel" håll och måste vara tillbaka med huvudet ner innan du tar nästa tag.

Här kan du få tips om vad du kan göra beroende på vilka utmaningar du har i vattnet.

Mannens största utmaning är att göra tester så i dag för första gången har han lovat mig att köra 400 meter med klocka. Återkommer om resultat. OM det blir något.

Inga kommentarer: