onsdag 27 november 2013

Dagens

1. Dagens Träning
Svingar kulor på lunchen och kör crossfit i kväll. Fast enligt schemat har jag vilodag men jag får väl kompensera upp det på något sätt. Typ vila hela eftermiddagen.

2. Dagens Insikt
Dagens läsarfråga hos Petra i dag: "Bränner korta, tuffa pass mer än långa och lugna?". Svaret är JA, det är mer effektivt att träna hårt i 30 minuter än lugnt i 60 minuter. Sen finns det förstås olika syften och mål för olika pass men i stället för att gå din morgonpromenad på 60 minuter så skulle du öka förbränningen avsevärt om du kör 30 minuter i ett hårdare tempo. Mina träningsval för dagen känns helt korrekta. Enligt vetenskapen alltså.

3. Dagens Möte (förutom alla jobbmöten)
Möte på gymmet om (typ) crossfits framtid - hur utvecklar vi vidare, hur ofta, hur hårt, vad tycker kunderna. Spännande!

4. Dagens Garv
Det står Andreas för i dag. Han berättar om när han pluggade på Rikstriathlongymnasiet i Motala och fick bra betyg i allt utom Sex och Samlevnad där han fick ett streck. Han frågade hur han skulle kunna jobba upp betyget men fick svaret att det inte fungerade då han missat för många lektioner då han i stället satsade på sin hobby (han cyklade som proffs hela sista terminen). Andreas kontrar med fakta: "det är cykel som är mitt yrke och Sex och Samlevnad som är min hobby". 1 - 0.
 

5. Dagens Längtan
JUL! Vill julpynta, sjunga julsånger med falsk sångröst, äta pepparkakor med ädelost, dricka glögg, åka skidor, ALLT! Speciellt efter julkänslan jag fick där vid ryska gränsen - vilken gran och vilket hotell (blir alltid lika imponerad när jag checkar in där).
6. Dagens sötnos
Sonen alltså. Om exakt en vecka (tänkte först skriva TVÅ veckor bara för att retas men då hade han nog dött av ångest) fyller han år och man kan väl säga att han inte direkt är diskret gällande detta fakta. Önskelistor har mailats, försäkrats att det kommit fram, ändrats på, mailats igen, prioriterats om, osv. I all oändlighet. Men i morse klev han, mitt i en ändringsbegäran-på-den-långa-listan, ur sin ego-jag-fyller-år-snart-bubbla och fråga MIG vad JAG önskar mig när jag fyller år om exakt TRE veckor i dag. Sötnos. Här kommer min lista Sonen, bäst du börjar vinterjobba/sälja av något du inte behöver:

Foamrulle, Outsides läger för Ironman, trainer till getingen, coola träningskläder, absolut INTE en kastrull Mannen trots att jag fick en stekpanna i 40-årspresent och även om de matchar, någon rolig bok (ex Malalas biografi eller Theorins nya). Jag ska ta en funderare på prioritetsordningen och kommer troligtvis att ändra den ett antal gånger. Fast inte det som handlar om kastrullen. Det står jag fast vid.

Inga kommentarer: