tisdag 19 november 2013

Dagens Deal

Kommer till jobbet och ser i maillådan att reklamen "Dagens Deal" ligger i brevlådan. Eftersom Google och alla andra numera verkar veta exakt vad jag gillar och vad jag köper så antar jag att "Dagens Deal" också gör det för vet ni vad de erbjuder mig just i dag? Jo detta.
Då tänker jag:

1. De har sniffat upp att jag i går var ordentligt husmoderlig och bakade lussebullar. Ja, ni läste rätt. JAG bakade lussebullar. Sonen var så förvånad att han ryggade tillbaka och frågade "ska vi få finfrämmande eller har du tränat för mycket och måste ha vilodag". Och jag kan också meddela att de blev supergoda så recept bifogas (utom den plåt där jag i stället för pärlsocker råkade använda flingsalt men de bullarna får Mannen äta upp). Gaaah, ibland blir jag rädd för mig själv. Måste nog göra en tatuering som motvikt.
2. Jag simmade i morse. Med en underkroppsbehåring som var minst sagt uppseendeväckande, nästan så jag hade kunnat göra inbakade flätor där nere. HUR såg "Dagens Deal" detta? Någon som fotograferade och lade ut på Instagram? Kicki? Magnus? Blir återigen rädd och bokar en date med något vasst i duschen i kväll.

Recept på världens godaste lussbullar som till och med jag lyckas baka
5 dl mjölk
3 kuvert saffran
1 ½ dl strösocker
50 g jäst
1 tsk salt
1 burk kesella, 1%
16-17 dl vetemjöl special
200 g smör, rumstempererat

Fyllning:
200 g smör
200 g vit choklad, hackad
300 g mandelmassa, riven
2 dl torkade tranbär eller russin (jag tog tranbär)
1 ägg till pensling
pärlsocker (eller så tar du flingsalt bara för att spexa till det)

Stöt saffran med ½ dl socker i mortel. Värm mjölk och saffranssocker till 37°. Smula ner jästen i en degbunke, rör ut med lite saffransmjölk tills den löst sig. Blanda i resterande mjölk, socker, salt och kesella. Tillsätt mjöl och smöret i klickar, bearbeta degen kraftigt 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Låt jäsa 1 timme under bakduk.
 
Dela degen i fyra delar, knåda lätt och kavla ut till en platta, ca 25×30 cm. Bred på smör, strö över choklad, bär och mandelmassa. Rulla ihop och skär som kanelbullar, ca 12 bitar/rulle. Ställ i formar, jäs 20 minuter under duk. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla med uppvispat ägg, strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 7 minuter. De ska börja anta en gyllene färg men fortfarande vara saftiga inuti.

Inga kommentarer: