lördag 29 augusti 2009

After Work x 2

Det är inte varje fredag som man får hela TVÅ After Work - en för träniningsnördar och en för vanliga människor.....

After Work 1

Startade långpasset med härlig inställning och var psykiskt stark. Efter någon kilometer kände jag att resten av kroppen kändes likadan, nämligen stark. Första kilometrarna bara försvann. Men så var det det här med val av runda. Det är så tråkigt att springa samma runda varje gång. Bestämde mig för att helt sonika svänga höger vid ett vägskäl ute i skogen i stället för vänster som jag alltid gör. Hade ingen aning om vart jag skulle hamna, spännande! Efter en stund börjar tankarna mala, var det inte här som min kompis alldeles nyligen sett en björn? Jo, det var det. Började känna björnfrossa komma smygande. Tittade mig omkring i skogen och letade efter spår, lyssnade efter konstiga läten. Och visst fanns det konstiga spår och läten där! Ju mer jag spejade, desto fler tecken på björnar hittade jag. I fantasin förstås. Men jag blev riktigt rädd, tänk vad psyket kan ställa till med!

Vägrade dock ge efter för björnfrossan och fortsatte till en mil var nådd, det var dags att vända vid M som i Marre-skylten.

Tillbaka samma väg och det som vid första passagen såg ut som en björn som låg och sov visade sig vara en sten. Det som lät som en björn vid dikeskanten var ett gäng fåglar som kalasade på något de hittat.

Vid 14 km började benen kännas något stumma men det var ändå hjärnan som var tröttast. Jag hade svårt att motivera mig att springa. Det blev många gång-pauser. Inte förrän vid 18 km då hemmet började närma sig, kunde jag lägga in en sista spurt och öka takten hem.

Distans: 20,8 km
Tid: 2:27
Känsla: Bra mest hela tiden!

After Work 2

In med en Gainomax, stretch, dusch, piffning och i väg på After Work 2. Kan säga att den var helt perfekt! Ett avslut hos en kompis med tjejfnitter och min fredag var gjord!

I dag är det lördag och då skippar jag träningen helt. Det blir i stället cirkus med barnen.

Inga kommentarer: