måndag 4 mars 2019

Monday = Funday = newsday!

Är du en sån där som skjuter fram alla löften om ditt nya liv, dessa fantastiska förändringar till just måndagar? Det verkar som att jag också blivit en sådan. För i dag kommer det att ske inte bara EN stor förändring i mitt liv utan TVÅ. Och jag kommer att avslöja dessa för min trogna läsarskara som hänger här trots att det är torrt som i Sahara här för tillfället. Kanske kan de här två nyheterna också skapa mer skrivarlust eller så har jag gett upp dessa två löften redan när torsdagen smyger sig på. Vem vet.

Nyhet nummer 1
Ni som vet ni vet att jag har dragits en längre tid med dåliga värden på det ena och det andra. Jag är trött, slutkörd, får ibland hjärtrusningar, tryck över bröstet och kroppen är allmänt bråkig. En anledning är att mina järndepåer är på så låga nivåer att det liknar ett skämt. Nu börjar min läkare ruttna ur på mig helt (vilket jag totalt förstår för ni anar inte hur busig jag är och hur dålig jag är på att följa stränga order från stränga personer) och därför har han gett mig ett ultimatum - skärp dig annars kommer vi att ta i med hårdhandskarna. Ja typ så. Så nu är det bestämt att jag ska börja med min kost (någonstans måste man ju börja och jag gissar han inte vågade börja jiddra med mina resdagar pga finska knivar). Från och med i dag ska jag fota ALLT jag äter och lägga det i en app. Helst ska jag skriva en rad om varför jag åt också (typ var jag hotad, var jag hungrig, tvingade någon mig att äta, varför rödvin glas nummer sju en måndag osv). Hittills i dag har jag fotat följande:

Nyhet nummer 2
Ny coach in town. Länge och väl har jag funderat över det här med coach - är det en stressfaktor eller är det en frihetsfaktor. Jag bestämde att om jag ska bli coachad igen just nu så måste det bli ur ett annat perspektiv, inte bara resultat utan lika mycket balans och må bra. Jag valde till slut Lofsansgruppen och coachen Helena mycket för att hon erbjuder detta:

Helena känner ni ju igen, hon är ju DEN DÄR Helena som vunnit en massa VM-guld, Jerringpriset och Bragdguld. Hon som åker skidor och skjuter samtidigt. Eller kanske inte samtidigt...

Vi börjar vårt samarbete i dag och mitt mål är just balans men också att hon utmanar mig att ta i mer på de hårda passen, bli starkare och hitta jämvikt. Just nu ligger det två testpass i appen och väntar på att bli gjorda. Hualigen.

Så dags att kavla upp ärmarna och dra igång den här veckan!

Inga kommentarer: