torsdag 14 mars 2019

Senaste dygnet

Vaknade till snöstorm hemma. Fick äran att skjutsa Sonen till skolan och sedan vidare till tåget som tog mig till Stockholm. Möten hela dagen, Arlanda Express till Arlanda och hopp på ett plan till Helsingfors. Bor på fina Clarion Hotel vid flygplatsen mest för att det är ett fint gym där och så är det lätt att ta sig därifrån till vårt kontor i Helsingfors.

Väl framme klev jag ur businesskläderna snabbare än blixten och iväg till gymmet. Lokal tid var då 20:15. Mitt i natten.

Den här veckan har coach Helena sagt att jag ska ha styrkefokus. FYRA styrkepass ska in om möjligt men utan stress (balans och det där). Så hopp upp på löpbandet för 10 minuters uppvärmning och sedan ta itu med dagens pass som heter "Styrkecirkel med huvudövning 2 - knäböj". Plätt lätt tänkte jag, drar av det där på en 20 minuter och lägger mig sen i badet.

Del 1 - rörlighet 3 varv
Fyrstående rotatation 10/arm
Knäböj med pinne 10 st

Del 2 - huvudövning 4 x 10 reps av knäböj så tungt du kan

Del 3 - cirkel 45 sek jobb/15 sek vila, 4 - 5 varv av övningarna
Hängande rodd (i smithmaskinen, dra dig upp mot stång, fötterna i golvet)
Korsande utfall med vikt
Axelpress framåt med vikt (som det låter, vikt från bröstet till raka armar)
Mc Donaldshopp (step-bräda mellan fötterna, hoppa upp, hoppa ner, sätt dig på brädan och upp igen)

Del 4 - mage
Diagonallyft 3 x 10 reps (på alla fyra, sträck ut motsatt ben/arm)
Fotlyft i planka 3 x 16 reps

Helt fucking död 50 minuter senare. Vet inte vad som hände, kanske dåligt med mat på dagen som det så ofta blir när jag reser. Antingen för mycket eller för lite. Och dessutom konstiga tider. Fick gå ner i repan och köpa förstärkning då jag behövde fylla på. Lyxkvällsmål i sängen.
Hade svårt att somna, låg och vred och vände på mig men till slut så. Klockan stod på 06:30, drog till gymmet igen. Den här gången för att cykla 30 minuter för Unicef.
Blev svettig men det var ändå ett ganska lugnt pass.
Dusch, piff och sen såg jag ut så här.
Gick ner och åt frukost.
Sen åkte jag tåg mot kontoret. Satt och lyssnade på ljudbok samtidigt och rätt vad det är ser jag att vi åker IFRÅN min station. Hoppar av vid nästa och utan att tänka så noga hoppar jag på ett tåg som går åt motsatt håll. Visar sig att den inte stannar vid den station jag ska gå av på. Åker förbi min station och till nästa ändå. Väntar in nästa tåg i rätt riktning och hoppar på. Utan att titta men jag har tur och den stannar där jag vill gå av. Phjuuuuh.

Nu är jag på mitt kontor och har hoppat in i det första av många möten i dag.

Hoppas du får en fin dag! Var snäll mot dig själv!

Inga kommentarer: