onsdag 8 augusti 2018

Rutiner, vardag och Ironman

Tredje veckan på jobbet nu. Kalendern berättar för mig att det är 8:e augusti i dag. Kvällarna blir mörkare igen även om om värmen fortsätter att skämma bort oss. Längtan efter myskvällar i soffan med levande ljus, filt och en hand att hålla börjar forma sig mitt i allt det barbenta, värmeklibbiga och solbrända. En längtan efter rutiner att hålla fast vid, kanske någon nystart, att ta tag i det där som man skjutit upp för det skulle man ju göra när det blev dåligt väder (=aldrig).

För mig blir det en riktig nystart i höst men det ska jag berätta mer om lite senare. För nu är nu och nu är väldigt mycket Ironman. Min TrainingPeaks säger att det är 10 dagar dagar till race. Om 10 dagar har jag förhoppningsvis simmat färdig och på väg till min cykel, ut på Ölandsbron och till alla glada människor där ute på Öland som hejar som besatta. Det är lika delar längtan som ångest. Jag vet att det blir jobbiga dagar där innan när kallsvetten tar tag i mig och ruskar ner mig i tvivel, tankar om otillräcklighet, om varför jag egentligen gör det här. Men också längtan efter att få susa ut där på Öland på min fina Geting och tänka att shit - jag är här igen!

Det som oroar mig mest är vattentemperaturen i Kalmar. Jag vet att jag inte kan påverka den men jag vet inte om jag fixar en IM-simning utan våtdräkt. Jag simmar väldigt mycket långsammare utan och jag är väldigt mycket mer rädd utan. Jag kommer att fullt sjå att klara cut-off med våtdräkt i år, hur blir det då utan? Har precis laddat ner VIVA - en app där man kan följa vattentemperaturen. Just nu 22,4 grader. Gränsen går vid 24,5 grader (häromdagen var den uppe på 24,7 grader).
Men i dag är det onsdag, i måndags sprang jag 2 mil som återigen var tunga. I går låg jag mest i soffan för jag hade ingen lust att göra något. I dag på lunchen ska jag susa ut med Getingen en sväng och på em/kvällen ska jag simma en kort sväng. Resten av veckan blir det löp+styrka, distanssimning, cykel, cykel+löp. Och sen är vi inne i race week. Hua.

Inga kommentarer: