onsdag 1 juni 2016

Solskenscykel

I dag har för första gången cyklat till mitt jobb. Nu kan man tro att det är superlångt till mitt jobb men ack vad man bedrar sig. Jag skulle gissa på att det är ungefär en kilometer om jag genar lite. Och så kan man tro att jag precis bytt jobb men se det är inte heller sant. 9 år har jag jobbat på samma kontor och ändå har jag aldrig lyckats cykla. Jag har för det mesta skyllt på att jag inte har en cykel (bara en MTB, racer och getingen) men sedan några månader tillbaka har jag faktiskt även en cykel. Jag antar att det är gammal vana, lathet och ovilja att planera som ligger bakom det. Men i dag, då hände det. Stolt. Fast jag börjar redan nu att gruva mig för hela vägen till jobbet är det nerförsbacke vilket innebär att det hela vägen hem är uppförsbacke.
Och på tal om backar så körde girlpower-gänget Tour de Långshyttan i går kväll. Jag hade egentligen inte tänkt cykla för mina ben är döda men jag vet inte, ville väl prova mina nya kläder antar jag (de är så fiffiga där på cykelbutiken att de låter en vänta lite för länge på att få hjälp och då har man alldeles för mycket tid på sig för att snurra i de där snurrorna och köpa alldeles för dyra cykelkläder). Först kläderna (bilden tagen efter passet, har typiskt nog svettats ner de nya kläderna).
Och så själva rundan. 65 km med en miljard höjdmeter, se själv på min kurva nedan (det gråa är bergen vi besteg, totalt klättrade vi 459 meter. Och nu fattar jag varför Garmin tyckte att jag bara behövde återhämta mig i 6 timmar efter det här passet, min puls försvann visst efter en kort stund.... De två tomma är när vi förklarade tecken och när jag åt Snickers. Sen hade vi ett kedjehopp också lite längre fram.
Och så brudarna förstås.
Vilken kväll!
Jag cyklade både i lördags och söndags, i lördags fick jag bli upphämtad då min växelvajer pajade. Typiskt. Men innan det hade vi en fantastisk tur till Torsång - så mycket fika att jag aldrig ville åka därifrån.
Glada gänget.
Och så var det cykelns dag också. Ville köpa alla cyklar de hade....
På söndagen testade jag Getingen för första gången, det gick så fort så jag hann inte fota. Men jag fotade min mamma när jag och Sonen firade henne på mors dag. Sötnos.
Och så är det race på lördag! Siljan Runt ska avverkas och just nu är vi tre i vår klunga. Vädret ser fantastiskt ut, snälla, snälla, låt det vara så här!
Totalt har jag i år cyklat landsväg 912 km (738 km förra året samma period) och spinnat 1578 min fördelat på 23 pass. Då så. Bring it on!

Inga kommentarer: