måndag 27 juni 2016

Orsabajk'n 2016 - The Story (och så lite midsommarfirande också)

I sista stund bestämde jag och Sonen att vi skulle köra MTB på midsommarafton i år också. Han funderade lite på tävlingsklass men det blev ändå motionsklass. Jag tänkte att vi anmäler oss på samma distans som vi brukar och så kör vi för skojs skull. Men på väg mot tävlingsstarten inser jag att vi brukar ju köra 15 km och nu hade jag tydligen anmält oss till 25 km..... Sonen nojjar över att han kommer att komma näst sist (för före mig kommer han ju i alla fall) och vi har en ganska nervös väntan inför start.
Starten gick till slut och jag och Sonen kom iväg. Trångt i början, det var bara att köra vidare i kön. Första 10 km hade jag ju aldrig kört men de var nästan de finaste på loppet. Underbara traktorvägar och fina stigar. Sedan kommer vi till starten vid 15 km och då blir det några läskiga (enligt mig) stup så några gånger fick jag faktiskt kliva av cykeln och gå ner (tantvarning). Men jag tryckte på där jag kunde och det var riktigt, riktigt roligt. Kom på mig själv att le i stort sett hela loppet (utom när det brände sjukt mycket i låren). Såg skymten av Sonen emellanåt men han var långt före mig den lilla snabbingen. Han kom i mål på 1:24 och jag på 1:28, här är segerfotot (vet inte varför vi ser pixlade ut men det kanske är något med fotografens snaps eller så).
Även Pojkvännen tävlade, han sprang 25 km i värmen. Väldigt bra gjort! Han såg trött ut på upploppet men flinade upp sig när han såg att hans hejarklack stod vid sidan.
Han körde ett jämnt och fint lopp och tiden slutade på under 2:30. Härligt! Han lånade min Garmin och sedan analyserade han höjdkurvor/pulskurvor/hastigheter mm hela kvällen. Nörd.
Sen var vi nöjda och glada, fixade lunch som vi avnjöt på Orsa camping med fina vänner. Midsommarfirandet fortsatte på Sollerön med traditionsenlig resning (jag fotade inte alls konstigt nog), här är Sonen och jag midsommarfina.
Jag skippade dansen, åkte hem och åt ännu mer mat och kvällen avslutades med kortspel där jag tror katten tog hem spelet.
Midsommardagen började med långfrukost och sedan ville de större killarna besöka Gesunda för att kolla in downhill. Och där blev de kvar, de körde konstant från 10:30 - 17:00 när berget stängde. I tokvärme.
Jag tog en jogg som blev kortare än vad jag hade planerat pga värme, taskig ork och så ramlade jag och det kom bloooooood...
Lunch med killarna och sedan vandrade jag uppför Gesundaberget med Pojkvännen.
Vilket väder! Helt gudomligt! Jag firade med två läsk. Det var jag värd.
Notera cykelbrännan.....
Vi badade i Siljan och åt sedan god mat igen. Somnade lättvaggat den kvällen....

Söndagen fick bli en vilodag med häng i soffan för att ladda inför de två sista arbetsveckorna innan semestern drar igång på riktigt. Och solen skiner. Magiskt.

Inga kommentarer: