måndag 19 januari 2015

Spinning för cyklister


Du där som bor i mina trakter - ett nytt pass ser dagens ljus på söndag på AeroStep. Passbeskrivning:

Vill du starta 2015 års cykelsäsong på bästa sätt?

Häng då med på vårt nya upplägg på söndagar som är riktad mot dig som är cyklist och vill följa ett träningsupplägg för cyklister. Vi kommer att ha olika syfte och mål för de olika perioderna fram till det är dags att börja cykla utomhus.

Upplägget följer den struktur som många cyklister använder sig av i sin försäsongsträning men givetvis kan alla hänga med på upplägget oavsett tidigare vana att cykla (och även om du inte hängt med från början). Fördelen med den här typen av periodiserad träning är att du kan fokusera på en sak i taget och då få bättre effekt av träningen.

Vad är då skillnaden jämfört med andra spinningpass? Största skillnaden är att alla pass period 1 ser lika ut i upplägg, sedan nytt upplägg i period 2 osv. Dessutom kommer du att upptäcka att intervallerna är längre än de du är van vid från de flesta andra spinningpass med syfte att bygga uthållighet och styrka. Vi använder oss av Activios pulssystem för att hitta rätt zoner att arbeta i.

Period 1: Grundträning
Vad: Tröskelträning

Period 2: Syretålighet
Vad: Tröskel/styrkeintervaller

Period 3: Fartträning
Vad: Förberedelse för uthomhus-säsong

Start vecka 4, söndagar 15:50 - 17:05.

Instruktörer: Maarit Kaskela (cyklist inom landsväg/triathlon) och Linda Karlsson (cyklist inom landsväg/MTB)

Anmälan till söndagens pass öppnar på onsdag klockan 08:00 på AeroSteps hemsida, det finns 15 cyklar så först till kvarn (även "frikortare" kan boka cykel, lika för alla). Efter det öppnar anmälan alltid måndagar kl 08:00 till kommande söndagspass.

Inga kommentarer: