söndag 8 december 2013

Simanalys med Mikael Rosén

Tidigt, tidigt och med den här efterrätten fortfarande skalpandes i magen tog vi oss ner till frukosten, jag och Mannen. Nervöst.
Vi tog en kort promenad till Centralbadet. Det var väldigt mörkt och tyst. Tills vi upptäckte att vi stod vid fel ingång. Pjuh. Bondläppar i storstan.
Vi fick stiliga badtofflor och handduk, bytte om och hade en kort presentation där Micke ställde frågor kring vår bakgrund och varför vi var där. Mannen fick börja så han skyllde allt på mig. Förstås.
Sen var det dags. I bassängen och simma in. Nervöst och ryckigt. Men jag tror att alla åtta tyckte det var något krystat. Hepp, hepp, en och en fick vi simma då Micke först filmade oss från sidan (och ovanifrån). Sedan simmade vi igen och då filmade han framifrån (och från ytan).
Då vi hade tid över fick vi också köra teknikövningar en kvart. Mycket bra och helt nya övningar som jag aldrig provat tidigare. Kommer definitvt att ta med mig dessa.

Vi delade upp oss i två grupper, jag och Mannen fick gå in i på analys först med två x Jonas. Där tittade vi igenom de filmer som Micke filmat från kanten för att vi skulle få med oss några saker direkt att jobba med. Mannens fick börja, vi kikade framifrån och från sidan, det såg snyggt ut tyckte jag. Micke tyckte det såg ut som Blues Brothers. :)

Micke hade ett specialprogram på paddan där han kunde stoppa, rita, köra långsamt osv så vi verkligen fick se vilka saker vi hade för oss i bassängen. Vissa bra och vissa mindre bra saker. Jag vågar inte riktigt avslöja vad Mannen fick för saker att jobba med för att bli kvitt Blues Brothers men Mannen blev ytterst nöjd och fick några aha-upplevelser. Framför allt förklaring till varför han fått ont i axeln på slutet. Så självklart när Micke förklarade och visade. Mycket handlar om hur kroppen är konstruerad, hur vi kan nyttja våra muskler på bästa sätt, hur vi blir effektiva i vår simning beroende på våra styrkor, svagheter och framför allt vår rörlighet.

Efter Jonas x 2 fick jag min "dom". Jag vet inte riktigt vad jag hade väntat mig (eller jo, det visste jag ju) men på något sätt blev jag sänkt. Mannen blev superglad för sin feedback (som brukar bli sur) medan jag blev deppig (som brukar bli glad).
Vi kommer i dag att få en första feedback på de övningar vi ska börja jobba med för att arbeta bort de värsta olaterna så det ska bli spännande att se hur Micke formulerat det.

Det bästa med Micke är att han förklarar så himla pedagogiskt varför det är viktigt med de olika delar i simningen, varför vi gör vissa teknikövningar, vad de olika teorierna går ut på. Han är lugn och sansad, rolig och gav oss alla åtta fullständig uppmärksamhet mellan 07:30 och 11.

En annan sak som var himla bra var att han inte bara talade om vad som var "fel" utan också en teori/förklaring om varför felet uppkommer och vad vi måste göra för att jobba oss bort från "felet". Om mina ben glider isär så handlar det inte om benen i sig (dvs jag ska inte fokusera på att hålla ihop benen) utan felet ligger någon helt annanstans vilket efter hans förklaring blir så självklart. Dessutom var det långt ifrån det jag skulle fokusera på utan andra saker. Allt detta diskuterade jag och Mannen över frukost nummer två.
Ber om ursäkt för att jag är något kryptisk när det gäller feedback från Micke, det beror inte på att jag inte vill dela med mig utan jag vill vänta till dess att jag fått min feedback skriftligt så jag inte missuppfattat något. Och så måste jag ta mig upp till noll-läge också när det gäller självförtroendet som av någon anledning sjönk ner på många minusgrader. Men det är en annan historia. Nu jädrar ska det simmas! Mannen är mer taggad än någonsin och jag ska hänga med på hans våg! Heja Mannen!

1 kommentar:

Unknown sa...

Smarrig efterrätt!