måndag 4 februari 2013

The Nike Blast 2013 - dag 2

Dag 2, vaknar oväntat pigg i kroppen. Iväg till Globen supertidigt.
Första passet GRIT Strength. Snygg-Fredrik uppmanade oss att lägga på 30 % av vår vikt på stången. Jag gjorde givetvis som han sa och började så. Tungt, tungt, tungt. Efter sjuttioelfte frivändningen låtsades jag att jag hastigt gått på en diet, gått ner i vikt supermycket och därför fick halvera vikten på stången.
Ett mycket bra pass med hög intensitet. Roligt!

Tog en extraklass - NTC Focused Core 2. En bra klass med många roliga övningar där bålen fick sig en utmaning.

Dags för ViPR med Fredrik Sjöberg. En klass där man använder tuber somv vikter, tuberna väger 4, 6 eller 8 kg. Mycket rörlighet, puls, styrka och det var ganska roligt. Speciellt när vi delade upp oss i lag och körde spurter.
Föreläsning igen, denna gång med Kristin Kaspersen. Hon talade om vikten att vara stark både i kropp och själ.
Ingen aha-upplevelse, kändes som att hon inte lagt ner så mycket tid på att förbereda föreläsningen utan bara pratade på. Inte alls samma känsla som under Sannas föreläsning.
Nästa pass var också ett extrapass, NTC Train to Run. Ett superroligt pass där vi faktiskt sprang en massa. Löpskolning som uppvärmning, olika stykeövningar för att bli bättre löpare och en massa sprinter på olika sätt. Hur häftigt som helst. Nedan trion som gjorde passet till succé.
Passet Soma hade jag inga förväntningar på. Det är Cecilia Gustafsson och Linus pass som handlar om att få ihop kroppens flöden, att arbeta i rörelsemönster som involverar alla träningsaspekter, holistisk träning. Jag älskade passet men var lite för trött för att kunna fullfölja alla mönster.

Gick också på en NTC workshop där vi skulle gå igenom de grundläggande övningarna rent praktiskt, ex benböj, utfall. Jag orkade verkligen inte utan satt på sidan och antecknade.

Sista passet för helgen, Functional Moves med Magnus Ringberg (Mango). Som vanligt levererade han en härlig klass och jag hittade orken från någon vrå i kroppen. Lite synd att han körde den releasen som vi kör nu men å andra sidan fick jag en chans att se hur han lär ut de olika övningarna.
Nu är armbandet bortklippt och helgen är över. Kvar är en lyrisk känsla, en trötthetskänsla och en sjuj*kla träningsvärk på de mest konstiga ställena.

Inga kommentarer: