tisdag 26 februari 2013

Semester och nyladd

Öppet Spår är över för den här gången. Även i år utan att jag stod på startlinjen. Känns trist. Men med tanke på att en promenad uppför en yttepytteliten backe här i Sälen gjorde att pulsen steg till 200 så var det menat så. På fredagen kände jag mig nämligen OK, alldeles för pigg. Så på lördagen efter slalomåkning halva dagen satt jag på mig pulsbandet för att gå en sväng och få "facit". Och tur var väl det.

Nåväl, vad är väl ett Öppet Spår. Inte mitt huvudmål i år men ändå trist att jag lagt ner ganska mycket tid på att åka skidor, tid som jag kunnat använda till något annat.

Mannen gjorde ett fint lopp trots att hans pjäxa sprack efter 2 mil. Han gled in på 6:32 och då strulade han med pjäxan i 40 minuter och kunde bara använda ena foten vid frånskjut. En skjukt bra form med andra ord! Han hade lätt kunnat komma under 6 timmar vilket var hans mål. Inte hans dag helt enkelt. Ska tilläggas att han dessutom åkte med ett ryggskott som gjorde att han i stort sett kallsvettades hela lördagen och kunde knappt röra sig.... Seg den där Mannen!

Såg också ett tält på parkeringen, någon som var rädd att sova över starttiden....
I dag är det tisdag, enligt träningsprogrammet ska jag ta igenom mig måndag och tisdag och bara vila. Precis vad jag gör. Men i morgon skulle det vara dags att köra igång med lätt jogg igen men jag får nog se hur det blir. Halsontet är borta men jag har en hemsk hosta och en rinnande näsa. Mitt mål är att bli frisk nog att kunna starta en lättare träning i veckan. För tusan - jag har varit sjuk i TRE veckor nu! Det här går inte! 

I dag har vi hälsat på i Trysil igen, vilken skidåkning! Helt magiskt! Så jag fortsätter med utförsåkning och after ski och hoppas att viruset dör snabbt av den kuren.

Inga kommentarer: