måndag 4 februari 2013

The Nike Blast 2013 - dag 1

Lördag morgon- full av förväntan, nu kör vi!
Hotellfrukost - bästa av allt.
Att komma in i Globen och se den stora hallen ger pirr i magen.
Första passet - NTC Train to run 1. Inte så mycket löpning, en helt vanlig NTC klass med intervaller och sånt. Lite löpning på slutet med coola Sanna Kallur.
Och så High Level Athleticism med Steve Cotter. Ni vet killen som typ LEVER och ÄR kettlebells. Ett väldigt bra pass med mycket teknikträning. Och så är det coolt att träna för någon som är så dedikerad. Fick många bra tekniktips och nya sätt att tänka.Och så repliken - men herregud, vad har ni för vikter tjejer och killar??? 12 kg kulor är till för 12-åriga tjejer! Tjejerna ska ha minst 14 eller 16 och killarna får inte snegla åt några kulor mindre än 20 kg!

NTC Focused Fight var en besvikelse. Ännu en helt vanlig NTC-klass med några få fight-inspirerade övningar på slutet med jabbar och sidekicks.

Min första föreläsing var Sanna Kallurs Motivation to succeed eller Hur orkar du fortsätta som hon valde att kalla det.
Sanna berättar om hennes resa från enorma framgångar till skador - hon har gjort en operation varje år sedan 2008. Värst var kanske operationen när såret inte läkte utan köttet ruttnade och fick tvättas med högtryckstvätt. Sanna var desperat och försökte med allt, även alternativa metoder bland annat att "starta om kroppen" med hjälp av bedövningssprutor i hela nervsystemet.

Sannas plan är att göra comebackernas come 2014 (efter hon blivit mamma och lite sånt). Hon får ofta frågan hur hon orkar fortsätta efter alla nedgångar och hennes enkla svar är "för att jag kan". Hoppet lever fortfarande för att hon kan bli bäst, hon älskar att träna och tävla, att sätta upp mål som hon vill nå.
Sanna jobbar mycket med mental träning och har ett mantra "mina tankar äger mig". Om jag bestämmer mig på startlinjen att jag kommer att vinna, att jag är grym i dag, gör jag ett bättre lopp än om jag tänker negativa tankar. Hon prioriterar också hårt och tänker att när hon "offrar" något väljer hon att ta bort något av mindre värde för att få något av högre värde. Varje val är viktigt och framför allt är det viktigt att göra val, att inte bara låta saker hända. Varje träningspass är viktigt, det måste finnas ett ändamål och du måste ge 100 %. En underbar föreläsning med en underbar tjej.
Nästa klass, spinning med Monika Björn - Last night a DJ saved my life.
En helt magisk klass. Jag var betagen av denna Monika från första stund. Hon har introducerat spinning i så många länder att det inte går att räkna, en spinningens moder i Sverige, bäst på typ allt hon gör. Och det märks. Inte så många ord men hela tiden rätt ord. Ord som får oss att ge det där allra sista vi har. Disktrasa är rätt ord efter det här passet.
Hann med lite Sh'Jam också innan vi drog till hotellet för att kika på årets sko och äta god middag.
Somnade ovaggat.

Inga kommentarer: