tisdag 5 februari 2013

Ironman-regler

Det är 6 månader, 9 dagar och 16 timmar kvar tills jag står vid starten för Kalmar Ironman och lyssnar till "I dag är jag stark". Tänkte jag skulle få koll på alla papper, bekräftelser, boende och sånt. Och så reglerna. Det är tur att det är 6 månader, 9 dagar och 16 timmar kvar för det är en miljard regler som ska följas där ute på banan. Här följer ett urval som ni kan påminna mig om lite nu och då:

1. Det är förbjudet att minska nummerlappen eller ändra den på något sätt. Jag som tänkte klippa den till en fin stjärna. Eller hjärta.
2. Vid simstarten är det grunt vatten och därför kommer dykstart att resultera i omedelbar diskvalificering. Och jag som tänkte öva svanhopp hela simpasset i dag.
3. Det är obliagtorisk att cykla på höger sida. OK, check.
4. Drafting är förbjuden. Det måste vara minst 10 meter i längdriktning och 1,5 meter i sidled mellan deltagarna. Jag som tänkte småsnacka lite med snygga killar.
5. Det är förbjudet att cykla med bar överkropp. Men hur ska jag då kunna sola samtidigt?
6. Vid löpning är det förbjudet att kissa offentligt. Blir svårt att komma ihåg. Men får man kissa i vattnet?
7. Man får heller inte springa med bar överkropp.

4 kommentarer:

Mattias sa...

Men man får simma naken och kissa överallt under cyklingen? Fantastisk tävling!

Suwarrow sa...

Tiden tills vi sjunger med i "Just idag är jag stark" kommer gå ohyggligt fort. Bäst att notera det där med att inte minska ner storleken på nummerlappen - det känns verkligen som något man skulle prioritera - helst så liten att ingen kan se den och heja på en så att man får stöd längs vägen liksom?

LinaTriathlet sa...

Åh det är nära nu! ;)

Grymt att du kör med coach! Något jag också funderat på. Hade varit skönt med ett upplägg att följa.

Marre sa...

Ha, ha, JA, jag simmar naken och kissar när jag cyklar. Bra förslag! Kanske också ska skriva mitt namn i pannan så jag är säker på att få många hejarop, lär ju behövas...