onsdag 12 december 2012

Men herregud vad jag är BRA!

I går när jag anlände till badhuset masade jag mig fram i korridoren, släpade väskan efter mig, suckade djupt vid varje steg. Mötte simexperten i omklädningsrummet, vi kan kalla henne Ulla-Carin för hon heter så. Hon frågade hur det gick med simningen och jag suckade djupt. Då spände hon ögonen i mig (som bara lärare kan och man känner sig som en liten ettagluttare igen) och frågade (med all rätt): "Och du tror på fullaste allvar att du kan prestera med en sådan inställning?". Hm, hon hade ju rätt. Jag försökte mumla några ursäkter om rädd för vatten, taskigt vattenläge och annat men hon lyssnade inte, piffade bara vidare med håret som om jag inte vore där.

Innan jag gick mot bassängen spände hon ögonen i mig en gång till: "I dag kommer det att släppa, i dag kommer det att gå bra.". Bara så där. Och så hej då.

Jag strosade vidare till bassängen, såg att det var lugnt och skönt, tog bana ett och började värma upp med sex längder bröstsim. Gick fint. Så till min utmaning: 1 000 meter crawl. Bestämde att köra 10 längder i taget och om det gick riktigt tungt, fick jag använda paddlar på någon tia.

Första 10 längderna (250 meter) gick på typ 8 minuter (med kort vila alls mellan längderna), nästa 10 längder hur lungt som helst, pumpade ytterligare 10 längder när jag ser att "min" bana blir full av tanter som inte vill att deras hår ska bli blött. Byter bana, lätt irriterad men klämmer 10 längder till. De sista på 6 minuter! Så nöjd! Drar på mig paddlar och dolme, kör 10 längder till med fokus på armarna. Avsim/ursim på det och jag var klar.
Det hände verkligen i går! Det vände och jag knäckte koden! Jag känner i vattnet hur jag ska ligga, hur jag ska dra armen, hur jag ska rotera och framför allt hur jag ska komma med handen superlångt fram innan jag börjar dra. Och våga glida en stund innan jag drar.

Så nöjd och glad så jag bestämde mig för att åka till gymmet för att vara med på spinning 30 minuter. Lite ovant att cykla efter simning men jag måste ju vänja mig...

Efter det, stenhårt pass med ryska kulorna. I love it!

1 kommentar:

Snabbare, starkare, snyggare sa...

Vad härligt!! Jag tycker att det är lite sådär med simningen - man nöter och nöter och sen lossnar det helt plötsligt :) Sen kommer man till nästa platå och är där en stund, sen kommer nästa "uppenbarelse" :)