torsdag 13 december 2012

Godkänd!

Alla 25'ish-åringar i min by måste genomgå en besiktning. Eller måste och måste men vi får i alla fall en inbjudan. I dag var det min tur eftersom jag fyller 25'ish nästa vecka. Lite läskigt var det att komma dit. Tänk om de säger att jag måste äta bättre, motionera mer och gå ner 10 kg i vikt för att släcka mina tvåor.

Det började med vikt och längd. Sedan stick i fingret för att se vad jag har för blodsocker. Vila en stund och blodtryck. Frågeformulär. Lungtest. Sammanställning. Nervös.

Resultatet? Lungor som en 48 åring. What????? Vet att jag fått det förut också för jag är helt usel på att blåsa hårt i den där manicken. Men ändå? Tur att resten av värdena var mycket bra. Blodtrycket och puls i vila var utomordentligt bra. Så sa hon sjuksyrran. En väldigt kompent sådan (förutom förmågan att läsa av lungtestet då kanske).
File:Endo dysfunction Athero.PNG
Men då mina båda föräldrar haft hjärtsmällar, ska jag tillbaka nästa vecka för att mäta blodfetter. Då kanske generna drar ner mitt värde en aning men jag kommer ändå inte att hamna i riskgruppen. Värt att fira! Med något fiberrikt så klart. Så som lussebullar....

1 kommentar:

Jessica sa...

Eftersom jag också fyller snart så har jag också varit på "besiktning". Hade också utomordentligt bra värden (tack och lov) Mina lungor var 41 år så jag kanske blåser lite bättre än dig ;)