söndag 29 juli 2012

Långpass MTB

Hade stämt träff  dag med MTB-räven, ni vet hon som jag ska tävla med på lördag. Klockan 09:00 stod jag uppställd och redo för ett brickpass, först en massa grusväg på cykel och sedan kort löpning. Solen sken och humöret var på topp när vi gav oss av, Team Milf (ja, vi heter så på lördag, vinnande namn).
 Vi hade fått en tjusig karta som vi följde så gott vi kunde men varenda by hette ju någonting med Finn så det var inte så himla lätt. MTB-räven försöker orientera och jag knäpper kort. Är rädd för att det blir så på lördag också. Det är så himla fiffigt när man är duktig på olika saker tycker jag.
Men sen hittade vi rätt korsning och drog vidare.

När vi nästan var framme, uppenbarade sig världens längsta uppförsbacke. 3 km tuggande blev det innan vi kom till toppen. Men vi visste att det vankades gofika så vi höll ut. 46,5 km senare sladdade vi in på gården till glass, sockerkaka och kaffe.
När fikat sjunkit undan något, var det dags för dagens pass nummer två, löpning. Vi fick en karta och en fast hand visade oss riktningen rätt ut i skogen. Där skulle vi tas oss ungefär 4 km till en plats där vi eventuellt kunde bli upphämtade och få skjuts hem.
Vi tyckte nog att det var alldeles för många stigar i verkligheten jämfört med kartan. Inget stämde. Lerigt och eländigt. Många träd och buskar i skogen också. Oväntat. Men till slut fick vår chaufför nog och kom och mötte oss i skogen så vi skulle komma fram någon gång. Och då hade han hunnit köra ungefär 2 mil med bil och dessutom möta oss typ halvvägs på vår rutt. Hmmm, rutinerade tjejer de där Milf-tjejerna....

En härlig dag och idel solsken i alla fall! Vi spurtade in i "mål" och tränade på målgester. Nu är vi laddade och klara!

Inga kommentarer: