söndag 8 juli 2012

Vansbrosimmet 2012

En lite annorlunda uppladdning i form av resa till Madonna-konsert och Ullared för shopping. En riktig tjejresa som gav energi och ont i skrattmusklerna.

Kom hem, gosade med familjen och drog sedan iväg med Mannen i den underbara sommarnatten. Vi tog MTB-cyklarna och hittade nya, vackra vägar. Varmt och skönt, sommarkänsla. Snabba och lätta ben.
I morse vaknade jag innan klockan ringde, hade ångest över yr's prognos för dagen, regnet smattrade ner hela vägen till Vansbro. Men precis innan Vansbro upphörde regnet, halleluja. Vi hämtade ut nummerlapparna och drog till starten för att fylla på med Keso. Satt på rälsen och bara njöt av stämningen. Regnet började falla lite lätt men inget störande.

Starten var annorlunda i år, startgruppen släpptes in i fållan och sen var det fritt fram att gå ner i vattnet. Jag glömde fixa mina glasögon, skulle ju för första gången i mitt liv spotta i dem. Urk. Men backade tillbaka och gjorde det ändå. Inte för att det hjälpte för det var immigt från start och in i mål.

Simningen gick väl så där, när jag simmat 500 meter kändes som att jag hade simmat minst 1 km. Sakta, sakta försökte jag tänka på annat, fokus på semestern eller vad som helst. Simmade alldeles för lite med "rätt" teknik, det blev slafsigt helt enkelt. Till slut hade jag avverkat 1 km, sedan 500 meter till och jag kunde se Enervits flytbrygga vilket innebar att jag skulle svänga in på slutspurten. Hängde en stund vid Enervit och försökte rätta till mina glasögon men det var så himla strömt där så det gick nästan inte.

850 meter kvar, gick ganska bra första hudnra metrarna. Gott om plats, inte så många sparkande fötter som tidigare. Valde att ligga kvar bakom en tjej vid bryggan hela sträckan. Ingen stress eller panik, bara lugn simning och en förhoppning att komma i mål.

Äntligen, såg målet och la in en liten spurt. Tog mig upp och hamnade i en kalabalik där en man kollapsat precis brevid mig. Tog min medalj, lite varm dryck och iväg för att hämta kläderna. Det tokregnade. Kaos i duschen, för lite plats under taket. Sedan god mat och hemfärd. Ganska nöjd med tanke på den lilla träningen.
Lärdom: Det är smart att träna simning innan en simtävling
Antal kallsupar: Två, en liten och en rejäl där jag höll på att bli upplockad på bryggan

Gör jag det igen? Troligtvis.

1 kommentar:

Carina sa...

Klart du gör det igen!