tisdag 16 februari 2010

Tempo och hets

Det här är ingen bra dag. Började med att slå i tån inte en utan två gånger innan jag ens klivit i bassängen i morse. Så där riktigt ordentligt så det tåras i ögonen. Simningen gick ruskigt tungt, varje längd var en kamp. Fick ändå ihop 1 km och frukosten med kompisen smakade riktigt bra.

Ser ni, inga snabbglasögon på!

Hem, packade nästa väska för att kunna köra lunchlöpning. Kommer till gymmet vid lunch och det var "finn-fem-fel" på hög nivå. Inget kort till gymmet, inga träningsglasögon (jo, jag har speciella snabba glasögon för träning), ingen duschcreme, ingen deo, inga hårpiffningsgrejor. Jaha, in och kör järnet, det andra får lösa sig bäst det går. Tur att jag kom ihåg träningskläder och skor åtminstone.....

Passet gick ju bra, inga problem alls att köra tempo i dag. Länge sedan sist.

Distans: 8 km (2 km uppv, 5 km tempo med ökning, 1 km nedvarvning)
Tid: 53:30
Känsla: Snabba, lätta ben.

Det har talats om hets på många träningsbloggar på sistone - om vi bloggare hetsar varandra till längre, mer, tuffare eller inte. Jag började läsa träningsbloggar för ett par år sedan, för att hitta inspiration och för att hitta träningstips. Visst känner jag vördnad inför Marathon-Mia som bränner av 70-någonting kilometrar en vanlig lördag och som ska springa 246 km snart. Men inte tusan känner jag något tvång för att springa längre jag också. Nej, jag är fullt nöjd med mina 8 km på bandet i dag. Jag är jag och Mia är Mia. Vi är alla olika, vi befinner oss på olika ställen i livet, våra kroppar fungerar på olika sätt och våra målsättningar är skilda. Däremot kan funbeat-djävulen ta tag i mig emellanåt när det gapar tomt flera dagar och senaste månadens träningstimmar sjunker som Titanic.... Men det är en helt annan femma, det är en fight Marre mot Marre och inte mot någon annan.

Inga kommentarer: