måndag 25 juni 2018

Min midsommar

Jag anlände från Finland sent onsdag kväll, spinnade torsdag morgon, jobbade och sen åkte jag mot Finland igen. Den här gången kryssning till Helsingfors. Jag och Han ville bryta våra respektive midsommartraditioner och göra något helt annat så det fick bli kryssning. Vi checkade in, bytte om och gick sedan loss på en fantastisk middag. Hann också med att besöka karaokebaren innan jag tyckte det var mitt i natten och ville gå och sova.

Väderprognosen för midsommarafton var något kylslagen. När jag lyssnade på morgon-TV i Imatra på onsdag morgon lät väderpresentatören extremt positiv "det som kommer ner från himlen är regn och inte snö".... Men vi hade spanat in att det fanns ett ställe som hette Allas Sea Pool mitt i Helsingfors och dit styrde vi stegen. Vi checkade in, bytte om till löparkläder och drog iväg på sightseeing. Jag skulle mest fokusera på att hålla ihop löpningen ty det var en sådan dag, Han skulle ansvara för att vi skulle springa mellan 60 och 75 minuter (fast det sa jag inte till en början utan det fick liksom växa fram). Till sin hjälp hade han den finska versionen av Google Maps - Kookli Mapsi. Bra grej det där.

Det regnade på tvären till en början. Men man kan ju bara bli blöt en gång. Dock avvek vi från planen att springa vid havet ty om vi gjort det hade vi blåst omkull.
In action. Kan noteras också att bloggfotografen blev extremt ängslig när han insåg att hela ansvaret avseende detta blogginlägg låg på honom. Han fotade i tid och otid. Försökte skynda sig att fota när solen var framme två sekunder och sprang också i förväg för att fota actionbilder. Han kommer att bli sjukt besviken när han inser att jag bara använt 1 % av hans bilder.
En ljusglimt i regnet. 
Till slut började jag få nog av löpning och ville ha kaffe. Då stod vi på ett torg och jag ville ju till den där kyrkan innan vi kom tillbaka till badstället. Problemet var att jag inte visste vad kyrkan hette eller vilken riktning den var i. Och jag ville ha kaffe. Sa jag att jag ville ha kaffe? Han fick försöka lirka med mig och försöka få ur mig vilken riktning som kyrkan rimligen bör finnas i men man kan väl säga att jag var rätt körd i vägg. Lite lätt grinig kan man också säga. Lite. Inte så mycket samarbetsvillig kunde vi konstatera.

Till slut fann vi kyrkan i alla fall (den finns vid 9 km passeringen), jag var nöjd och efter det var han noga med att konsultera Kookli Mapsi så att vi hittade raka vägen tillbaka till badstället. Dryga milen avklarad alltså. Tips förresten, där vid 5 km finns det en helt fantastisk badstrand, testa!
Jag frös när vi kom tillbaka så det fick bastubad. Länge och väl. Och dopp i poolerna också.
Lunch på stan, shopping och sen tillbaka till badstället för en kilometers simning. Efter det var jag nöjd och vi drog oss tillbaka mot båten. Blåsigt men ville absolut fota med finska flaggan i bakgrunden. Tyvärr var just flaggan rätt bråkig.
Ett glas champagne för att fira midsommaren blev det.
Sen åt vi fin middag, hängde i puben och pratade om livet. Typiskt bra midsommar. Till och med midsommarstång fanns det.
Nu väntar en veckas jobb, bröllop och sen Finland igen. Älskar mitt liv.

Inga kommentarer: