tisdag 8 september 2015

Våga Vägra Voltvändningar

Jag har känt mig matt, lite ont i halsen, huvudvärk, trötthet. Avstod därför både från Aktivera-loppet och första simträningen med Gävle Triathlon. Åt chips i stället efter jag varit och hejat igång 11 km löparna (en kille sprang 55 km, de andra 33km, 22 km och 5 km).
I går satt jag på en spinningcykel igen. Ovan känsla men jag antar att jag kommer att vänja mig under hösten/vintern. I går ett riktigt jobbigt pass med hög puls, intervaller de lux och världens bästa spinningfröken på ledarcykeln. Min hjärna ville dock mer än mina ben, mjölksyran sipprade upp direkt vid första intervallen, pulsen låg på rött under långa stunder. Tålamod, tålamod.

Toppade kvällen med core cirkel, åtta övningar, tre varv, 40 sek, 60 sek och 40 sek. Skrattanfall när jag såg frökens fina illustrationer av övningarna, synd att jag inte hann fota....

Ställde klockan på tidigt i morse och drog iväg på simning med Sara. Både hon och jag var något opepp, ingen riktig plan, mycket folk (vi har blivit bortskämda med att det bara brukar vara hon och jag). Jag körde fokus på teknik och sedan en halv pyramid (100-200-300-400). Efter det tyckte Sara att jag skulle träna på vändningar. Gulp. Vändningsträning är jobbigt, kallsupar i ett. Och då tränar jag appselut inte sådana där snygga voltvändningar utan en variant som Sara tagit fram för mig som mer är en rotation (jag ska filma Sara någon gång så får ni ser hur det ser ut, skulle jag filma mig själv skulle ni mer få ett varnande exempel på hur det kan se ut när en medelålders tant vill dränka sig själv och det lämpar sig inte på en träningsblogg).

Inga kommentarer: