söndag 27 september 2015

Open turn - vändningar from hell

Min simcoach har bestämt sig för att jag ska jaga sekunder i mina vändningar. Hon har rätt men jag är usel. Vi skulle testa det hela i tisdags då jag inte riktigt var pepp för simning. Simmade in, körde lite teknik och sen på det. Först skulle jag tänka på att bara skjuta ifrån med armarna. Nästa steg var att skjuta ifrån med armarna, få till benen och skjuta ifrån under vattnet i ryggläge. Det gick ju inte alls. Jag svalde hela bassängen och personalen började snegla efter den där pinnen med öglan. Till slut tyckte coachen att det var bäst för alla om vi gick till lilla bassängen. Så tyckte även jag. Fast här var det mer "åh nej, måste jag, snälla, snälla Sara kan vi bubbla i stället"....
Vi nötte och nötte, det ser så enkelt ut på videon men det är svårt för mig. Allt i vatten är svårt för mig, det handlar om min vattenrädsla. Helt knasigt - jag kan simma 4 km i hur vågigt vatten som helst men så fort jag ska göra något utanför min box så låser det sig. Jag kan ju heller inte dyka i vattnet och jag kan definitivt inte kråla utan glasögon på....

Men det jag ska tänka på är att studsa in i kaklet men en hand i, rulla ihop till en boll (knäna mot magen), understa armen i färdriktning (alltså mot andra sidan), andas mot väggen och sedan ska huvudet ligga mot understa armen, båda fötterna mot kaklet, skjut ifrån med magen mot långsidan så pilformad som möjligt. Låter det krångligt? Kika på de fyra stegen här:

Steg 1: https://www.youtube.com/watch?v=nIkcJt5HY1o
Steg 2: https://www.youtube.com/watch?v=2tFBvCQHnpE
Steg 3: https://www.youtube.com/watch?v=kNrDgb33Njg
Steg 4: https://www.youtube.com/watch?v=tzepPJhql24

Men som sagt, jag kan inte ligga på rygg under vattnet för då blir badvakterna sura över att vattennivån sjunker så drastiskt. Jag fick köra steg 1 och 4 i stället.
Här är stegen illustrerade i bilder: http://www.swimoutlet.com/guides/how-to-do-an-open-turn-for-swimming/

Det är söndag och egentligen simning med klubben men jag har bestämt mig för att gå på bio med Dottern i stället. Det blir den här filmen.

Inga kommentarer: