måndag 11 augusti 2014

Och det är IRONMAN-VECKA

Har gått in i bubblan. Sista peaken på träningen är gjord (eller som Dottern sa - vad ni är hemma mycket, tränar ni ingenting längre).

Helgen började med simning (öppet vatten givetvis) och då pyramidintervaller. Jag tror det är det roligaste passet överhuvudtaget. Först insim, hitta teknik (framför allt bredd och greppa vatten), sedan 50 - 100 - 200 - 400 - 200- 100- 50 meter. Så skönt!

På lördagen hade vi vårt sista triathlon, vi gjorde ett eget där vi också försökte prova utrustning, kläder mm. Olympisk distans stod på schemat så vi började med att öka till sjön igen (baddräkten hade inte torkat) och rev av 1500 meter i hyfsat tempo (34 minuter).
Vidare på cykel, Mannen hade monterat på tävlingshjul och dragit på sig struten. Det gick undan kan jag säga. Planen var 40 km, det blev 40,99 km (tid 1:07 så snittet nästan 32 km/h).
Och så avslutades träningsdagen med 10 km löpning, jag valde terräng vilket innebär betydligt lägre kilometertider men en trevligare runda. Betade av milen på 1:05.

Resten av dagen blev det fika med vänner och en tur till kalkbrottet. Enbart Sonen vågade hoppa.

På söndagen stod klockan på 05:30, 60 minuter cykel innan frukost. Gäsp. Men det gick!. Efter det var det tävlingsdags, men jag valde att stå över och arbeta som funktionär. Sonen däremot tävlade och det gick ruskigt bra för honom! Här iväg på simning, 200 meter.

Sen 5 km cykel då han lånade min snabba racer. Och sist dryga kilometern löpning. Här på upploppet då han ser sig över axeln för att säkerställa att ingen ska ta honom på upploppet. Alltså, ser ni hans löpstil? Vart har han fått den? Inte från mig i alla fall, önskar jag hade den där lite lätt framåtlutade stilen och lätta fötterna.

Nöjd efter målgång, dock ska han tydligen bättre på simningen till nästa säsong säger han. Jisses, han simmar ju som en gud....

De vuxna körde sprintdistans, här iväg på simning i Gavleån. Våtdräktsförbud då det var 26 grader i vattnet. Tur att jag inte körde, hade sjunkit som en sten....
När dagen var slut var jag också helt slut. Hur trött kan man bli av att vara löpansvarig på tävling? Jättetrött tydligen. Somnade i soffan en stund för att sedan vakna och slänga i mig flera kilon godis och chips. Det var den helgen det!

3 kommentarer:

LinaTriathlet sa...

Så himla härligt med IM-vecka! :) Nu laddar vi och njuter i IM-bubblan!

Tack för svar angående klockan. Får det inte att fungera, jag förstår inte vad jag gör för fel. Ställer in tempo istället för hastighet, men på skärmen står det ändå varvtempo. Hur står det på din skärm när du springer, står det bara tempo då i en ruta? Haha jag håller på att bli toookig! Sen vid cyklingen kan du se vilken fart du håller just nu? För där kan jag ju bara se mitt medeltal! Behöver man någon form av sensor för att kunna se dessa saker som jag har glömt? :)

LinaTriathlet sa...

Ringde kundsupport till garmin och efter många om och men så fick jag fram en ruta som jag tidigare inte fått fram så nu är problemet löst. höll på och bli toookig haha! :)

Marre sa...

Men vad skönt att det ordnade sig! Frustrerande sånt där. Tur att vi är triathleter och inte tekniker.... :)