måndag 25 augusti 2014

Nystart

Hur gör man när datumet för det stora målet för året passerat? Lägger sig ner i soffan och äter chips? Ja, det gör man. Eller man är i detta fallet jag. Har legat i soffan i exakt en veckan nu och ätit chips varje dag. Eller nej, ibland har jag bytt ut chipsen mot ostbågar också. Nytänkande, jag vet. Och jag hade faktiskt planerat att det skulle vara så. Förra året hade jag så hiskeligt bråttom att komma igång med allt igen, alldeles för bråttom. Njöt inte tillräckligt länge, lät inte kroppen återhämta sig tillräckligt länge. Nu hade jag inte så mycket till val då kroppen sa ifrån på skarpen och blev både urlakad och förkyld samtidigt.

I helgen har det vänt, det kryper i kroppen av längtan efter trikåer. I går drog jag på mig lycra igen och drog iväg på yoga. Inte helt lätt att stå i hunden med ett huvud full av snor. När jag snöt mig trodde jag det aldrig skulle ta slut (tänkte fota men det var varken yogiskt eller fräscht). Nu så!

Som av en händelse hjälper jag MTB-räven med hennes träning och hon ska därmed utföra maxpulstest på MTB i dag, då kan ju jag också haka på och cykla lite lätt. Någon måste ju stå i backen och skrika på henne ju! Kanske måste jag jaga henne de sista metrarna också så hon skärper till sig. Jag har döpt hennes första vecka till hell week. Hon älskar't. Eller nja, kanske inte älskar't....

Och så några galna rapporter från helgen som gått.


1. Jonas Buud sprang 9 mil på tiden 6:02 (ca 4 min/km). FATTARNIVADGALENHANÄR? 760 löpare startade klockan 05:00 från Sälen, segrare i damklassen blev Holly Rush på tiden 7:09, hon vann trots att hon tappade skon två gånger. Bild från Vasaloppets hemsida.
bild 1
2. Queen-of-F*cking-Everything Lantto genomförde sin andra Ironman på en vecka i Köpenhamn i går. På en bättre tid än den i Kalmar. Hon är galen på riktigt. Fast på ett inspirerande sätt. Bild från hennes blogg.
3. Jag har varit inte på EN utan TVÅ kräftskivor. Den ena iklädd hjälm från finska vinterkriget. Coolt tycker jag själv, njasådärcoolt säger Sonen. Men HA, du ska inte snacka nåt du Sonen, sitta-fast-i-en-brud-mitt-i-natten-och-se-cool-ut-tror-du. Tillbakakaka på den (eller ville 1900-talet ha tillbaka sitt uttryck tror ni?).

1 kommentar:

Helen Wembrand sa...

Jag ääälskar't. Ge mej hell week 2, 3, 4.......;)