torsdag 14 juli 2011

Jubileumsmarathon

Hoppsan, var det inte jag som sa att jag gjort det här med marathon nu. Inget för mig. För långt, för jobbigt, för många timmars enträget löpande. Har jag drabbats av tillfälligt solsting eller vad tog det åt mig? Satt som klistrad vid datorn 13:48 när startplatserna till Jubileumsmarathon släpptes. Hade inga tankar på att verkligen få någon plats, än mindre delta om jag verkligen fick en plats. Det är 8 000 platser varav 1 000 är reserverade för utländska besökare, 1 000 reserverade till löpare som också springer Stockholm Marathon så det var bara 6 000 platser kvar. Tokhögt tryck. Servern kraschade, jag fick prova flera gånger för att ta mig in. Svor. På finska förstås. Läste efteråt att det var 2 500 som anmälde sig under den första timmen. Jeeezus. För att få plåga sig 42 195 meter. Eller kanske inte ens det för den "riktiga" maran är ju 40 200 meter men tydligen får man lägga till några varv innan målgång för att få till den långa distansen. Om man vill. Eller inte.Rätt som det är hade jag klickat in både mig och Mannen på loppet. Tänkte att det nog inte går ändå, så många som klickar samtidigt och så falerar det i betalningen och godkännandet. Hoppsan, det gjorde visst inte det. Oj då. Så nu ska Mannen och jag springa en mara igen, närmare bestämt 14:e juli 2012. Vi ska få varsin näsduk och anvisningar om hur man knyter den runt huvudet á la 1912, vi får mousserande vin vid målgång och så blir vi inbjudna till marathonbrunch nästa dag med prisutdelning (tänk om jag går och vinner?) och underhållning. Fokuserar på näsduk, vin och brunch så ska nog det här gå bra.

Inspirerad av detta faktum, drog jag iväg på ett solskenspass igen. Lätta steg som avverkade 6,6 km i ett ganska OK tempo (fick i alla fall inte sura miner från sonen denna gång). Avslutade med 100 PushUps och magstyrka. Fick ordentlig återhämtningsmat för löpare. Plättar, grädde, sylt och jordgubbar. Mumma!Nu är det bara att berätta den "glada" nyheten för Mannen. Eller du kanske läser det här? I så fall, ses vid starten 14:e juli 2012! Eller kanske lite innan också. Puss!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ordningen återställd! Tror du saknade att springa marathon som fan i år. kram och lycka till! /anna

Taina sa...

Hm jag fick ett ryck och anmälde mig jag också? Det blir till att spara till biljetten. Dyrt lopp för en annan...och vet du vad? De fick till Hofors som min klubb???? För att jag sprungit tidigare antar jag.

Njut av Suoimiland nu. Avundas dig.