torsdag 25 april 2013

Recept på tacokycklinglasagne

Jag älskar lasagne i alla dess former. Speciellt med färska lasagneplattor. I går testade jag en ny variant och det blev succé både hos stora och små. Nöjd kock! Har inget fint foto för allt slank ner alldeles för fort....

Jag gjorde en stooooor form (för att jag ska slippa laga mat i dag och cykla i stället, smart tänkt Marre) och dubblade därför receptet.

500 gram kycklingfilé
1 gul lök
1 röd paprika
1 påse tacokrydda
1 1/2 dl vatten
2 dl lätt creme fraiche
200 gram färskost (Philadelphia)
2 dl mjölk
Färska lasagneplattor (en förpackning räckte till en dubbel sats)
Riven gratängost

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skär kyckling, lök och paprika i mindre bitar och stek dem tillsamans.
3. Häll på tacokrydda och vatten, låt puttra en stund.
4. Rör i creme fraiche, färskost och mjölk, koka upp.
5. Lägg kycklingröran längst ner i en form, täck med lasagneplattor, fortsätt ett par varv. Avsluta med kycklingröra, häll över vätskan som ev finns kvar och avsluta med ost.
6. Låt stå i ugn 20 minuter.

2 kommentarer:

Karin Modig sa...

Hur många potioner blev det ungefär ? :)

Marre sa...

Massor! :) Ungefär 8 skulle jag tro.