tisdag 19 april 2011

Älskade racer


Som jag har saknat min vita, fina racer med röda däck. Kunde inte dölja leendet som smög sig fram när jag tog emot den i går kväll efter att mannen pumpat upp den. Det blev nämligen inte spinning som planerat i går, var tvungen att hjälpa VD'n med lite IT-grejor så det blev sent hem från huvudkontoret....

Lyckades däremot övertala mannen att följa med på en kort, liten premiärrunda i solskenet trots att klockan var ganska mycket (notera - mycket för en som gärna går och lägger sig klockan nio på kvällen, innan de påsklovslediga barnen).

Första tramptagen var en anings ostabila, hittade inte riktigt växlarna och glömde bort det där med att man ska trampa lätt hela tiden. Men efter en stund kom flåset igång, låren slutade bränna som efter en promenad i bränn-nässlor och racern susade fram i solnedgången. Den korta slingan blev inte så kort som det var tänkt - 3 mil rättare sagt. Och jag erkänner att det kanske var lite i längsta laget för att vara pass nummer ett men vad tusan. En dipp fick jag och gnällde då på mannen som jag tyckte drog för lite, jag fick för tusan göra allt jobb. Så fort han låg framför och jag kom närmare för att ligga på rull, ja, då drar han på som en galning så jag inte kan lata mig där bak.

Lycklig över att premiären är gjord, längtar efter nästa tur.

3 kommentarer:

Carina sa...

Åhhhh vill också......

Alexandra sa...

Åh! Ska köpa mig en racer i helgen hade jag tänkt. Har du något tips?

Marre sa...

Häftigt Alexandra! Jag velade länge och väl innan jag köpte min racer, hade tänkte köpa en begagnad men när jag konsulterat några vänner insåg jag att det är otroligt mycket att tänka på för att racern ska passa. Jag gick därför till en cykelaffär med proffs för att hitta en racer med rätt ramstorlek och där de kunde ställa in cykeln exakt efter mig (hemskt många vinklar och grader hit och dit). Köpte min på våren då de reade ut förra årets modeller. Min är en "billig" s k instegsmodell men Merida är ett märke som tydligen är bra. Lycka till!