måndag 21 juni 2010

Vid ryska gränsen

Dagen började tidigt, alldeles för tidigt för att vara hälsosamt. Resa hela förmiddagen för att ta mig till Imatra, en stad i Finland precis vid Ryska gränsen. Det är vackert här, sjöar och härlig natur. Slängde mig in i ett möte direkt från tåget och fortsatte hela eftermiddagen. Kändes som att jag hade jetlag hela tiden.

Blev överraskad av att det hade bokats ett annat hotell än vanligt till mig, jag brukar bo i ett hotell som liknar ett slott precis brevid en stor fors vilken det går världens bästa löparspår runt. Lite besviken fick jag skjuts till det andra hotellet, ett spa även det. Men gissa om jag blev förvånad! Vilket hotell! Kanske inte från utsidan men vilka möjligheter! Det finns en vacker sjö precis runt knuten med massor av löparspår som jag hoppas jag hinner testa. MEN, det första jag såg när jag klev innanför dörrarna är att de kör Les Mills pass! Och som tur var körde de två i dag, BodyPump var full med BodyAttack kunde jag gå på om jag lade på en rem. Gissa om jag gjorde!
Jag har aldrig gett BodyAttack en riktigt chans. Därför var det dags nu. Dessutom spännande att få höra allt på finska (lärde mig massor med nya termer såsom ristiselkä, bra att kunna). Men nej, BA får mig inte att le och få pulstoppar såsom BodyCombat eller något annat. BA känns för mig som ett gammalt, hederlig gympapass. Säkert bra för de som gillar den typen av "hoppa-studsa-sätt-ihop-hopp-konditioner-spring-i-ring-spring-fram-och-bak" pass. Det gör inte jag. Men jag svettades rejält och utmanade mig själv också, det är bra att gå utanför ramen emellanåt. Och trött blev jag, jisses. Upplägget var ungefär som BodyCombat, tror det var 5 låtar med hopp-och-studs, sedan en låt med styrka (triceps- och vanliga armhävningar + sidoplanka) följt av ytterligare 4 hopp-och-studs. De sista låtarna var riktigt jobbiga. En låt med ben (utfall och benböj utan vikter), en låt med mage och avslutning med skön stretch.
Efter BodyAttack råkade jag få syn på själva spa't. Oj! Jättemånga bassänger, äventyrsbad, bubbelpooler mm. Var bara tvungen att testa dem också så det blev 1 km simning. Det var som ett äventyrsbad det också fast jag, tror jag i alla fall, valde motionssimbassängen. En sak är nämligen speciell med Imatra, det kryllar av ryssar. Precis som svenskar och finnar finns det flera typer av ryssar men just de här som befann sig i min bassäng var - vilda. Jag parerade, simmade över, under, runt, hade ryssar i munnen, på ryggen, på magen. Bra tänkte jag, då har jag övat inför Vansbro. Dessutom var det några tjejer som jag nyfiket iakttog, de gick i bassängen baklänges och gjorde armtag (crawl bakåt). Jag var bara tvungen att fråga varför de inte simmade i stället men de var rädda för att få stora muskler. De tyckte jag skulle lägga av med mitt hetssim och sakta gå i bassängen i stället, jag ville väl inte se ut som Arnold Schwarzenegger heller? Ja jisses, skulle vara interssant att hålla en BodyPump eller BodyCombat klass i Ryssland för dessa tjejer.
Nu är jag helt slut, sängen nästa.....

1 kommentar:

Anonym sa...

這個時代,不缺乏感傷,但缺乏反思~~希望能多看到值得思考.................................................................