onsdag 14 maj 2014

Simning

Vi måste prata om simning. Här ligger jag och nöter 2 - 3 gånger i veckan i en bassäng, fram och tillbaka, 25 meter i taget, stirrar ner i kaklet, får en kallsup nu och då, ibland flyter en hårtuss eller ett plåster förbi. Inte så spännande. Men nyttigt. Jag lever på hoppet att alla dessa pass jag gör i bassängen på något sätt ska putta mig framåt, att jag blir starkare och en bättre simmare när jag väl släpps ut i sjön/havet. Kan ni förstås att JAG längtar ut? Jag som alltid varit rädd för döda människor och hajar nu knappt kan bärga mig tills jag får dra på mig våtdräkten och hoppa i min sjö. Galet.
I går stressade jag hem för att hinna med några minuter i bassängen. Gäller att passa på för snart stänger simhallen. Mitt pass i går bestod av 400 meter insim/teknik där jag skulle fokusera på mina svaga sidor (hmmm 400 meter räcker inte till tänkte jag med tanke på alla svaga sidor jag har) så jag valde armtag som fokus. Jag körde demont och "avslappnad underarm", ni vet när man släpar fingrarna på vattenytan på väg fram. Och så min favoritövning skovling (för övrigt en övning som alla experter är eniga om bör ligga med i ALLA simpass, jag kan inte annat än att hålla med). Se här när experten förklarar hur man gör.

Efter det var det dags för min serie som i dag bestod av 100 meter frisim med fenor, av med fenorna fort som tusan och sedan 50 meter till där man låtsas att fenorna är på fast de inte är de. Liksom. Syftet är att effektivisera benspark men också hitta flytläget bättre. Vila en minut och kör igen, sex gånger totalt. Eftersom benen används väldigt mycket så blir det flåsigt och jobbigt.

Avslutade med 200 meter avsim. Lite skönt, lugnt och blandade simsätt.

Mitt råd till dig som simtränar - ha alltid en plan! Om du har svårt att hitta en plan, använd den här sidan för inspiration.

Inga kommentarer: