torsdag 22 november 2012

STARK

Det pågår en hel del debatt om Crossfit. Kanske är det Colting som genom sina ironiska inlägg fått vind i seglen. Coltings poäng är att Crossfit "snott" en massa träningsformer, satt ihop det i snabba, farliga repetitioner och därigenom skapat en "ny" sport. Eller som han själv skriver "Vem vet, kanske blir det till och med lite crossfitkn*ll ikväll? Jag har blivit så oerhört snygg sedan sist. Både jag och min tjej. Vi är numer grymt fitta. Min crossfitinstruktör har flyttat in till oss för att se till att allt går rätt till och att vår teknik är rätt”. Hmmmm.

Ja, jag kan till viss del hålla med om att vissa av klippen som finns att skåda på ex YouTube ser direkt farliga ut. Ingen tanke på teknik, slarvigt utförda övningar där målet är att bli klar så fort som möjligt. Men det gäller egentligen allt utövande. Gå ner på gymmet och se hur många som egentligen utför sina set och reps korrekt. Dessutom sker detta ofta med avsevärt större viktpåslag än vad som används vid Crossfit. Inte farligt?

För mig är Crossfit ett sätt att variera min träning, jag arbetar både med explosivitet men också uthållighet. Jag utformar mina pass genom att snegla på de coola crossfit-boxarnas wod'ar men lägger till en egen touch beroende på vad jag eller mina kompisar behöver för dagen. Och jag skulle aldrig ta med en övning som är riskabel att utföra på något sätt eller en övning som jag inte har koll på.

Sen var det frågan om att bli "bulkig" vid crossfit-utövande. Ursäkta mig. Hur tänker man då? Kommer ihåg när jag på 90-talet var en ivrig besökare på hardcore-gymmet och framför allt tjejer frågar om jag inte var rädd för att få "stora lår". Hmmmmm. Läs på lite kanske. Ett intressant inlägg kan du hitta här. Om du inte orkar läsa all text, kika på bilderna.

Nä, nu ska jag sätta ihop ett härligt pass till i morgon bitti. Crossfit. Amen.
Och sist men inte minst, håll utkik efter nya numret av STARK Magasin i en kiosk nära dig. Många härliga artiklar, bland annat omslagskillen Andreas Lindén som anordnar träningsläger på Mallorca. Och nu faktiskt också ett triathlon-läger i Sälen i juli. Synd att det inte ligger lite tidigare.....

Inga kommentarer: