onsdag 30 november 2011

December - bringt it on!

OK vänner, i morgon är det december. Dags att släppa sargen igen och utmana sig själv. Jag brukar gå ner i tempo i oktober, sedan träna som jag vill i november och köra igång på allvar i december. På något konstigt sätt känns det lite halvsvårt att motivera mig själv. Varför? Är det för att jag inte har något riktigt mål just nu? Är det för att snön dröjer? Är det för att det är så tokmycket på jobbet att jag inte hinner tänka? Är det för att det inte spelar någon roll vad jag planerar eftersom jag ändå ska vara på semester i nästan fyra veckor?

Hur som helst, från och med i morgon ska jag planera igen. Då kanske jag kommer ur det här jobbiga vakuumet. Första steget är att komma igång med löpningen igen. 16:e januari darar 26-veckors träningen inför jubileumsmarathon igång. Då ska jag vara fit for fight för det!

Målet nu är att försöka få en bra balans mellan styrka och kondition och att få till längre löppass. Rent konkret:

* Minst två styrkepass per vecka (core/FM/BodyPump)
* Tre löppass per vecka (lunk/kvalitet/längre)
* Yoga en gång i veckan
* En vilodag i veckan (var fjärde vecka två vilodagar)

Börjar lite lätt med periodisering också, en medelvecka, en hård, en medel och en vilovecka.

December - bring it on! Hänger du på?

2 kommentarer:

Snorkkis sa...

Ja det blir ju lite svårt att undvika att hänga på december :) . Har du tränat enligt periodisering tidigare år? Tycker du att det är bra?

Marre sa...

Ha, ha, Snorkkis, du har rätt, svårt att undvika december. :)

Jag har testat att träna periodiserat under perioder detta år och tycker det passar mig riktigt bra. Idén fick jag på skidlägret jag var på, där talade tränaren sig varm gällande detta.