torsdag 30 december 2010

Mitt 2010

Det är klart att jag också måste ha en summering av mitt träningsår, precis som alla andra träningsbloggare.

Januari
Det var kallt, superkallt. Vårt vatten in till huset frös, jag sprang på löpbandet i källaren och frös. Åkte längdskidor, började simma och frös. Fastslog att det viktigaste i världen är kärlek och upplevelser. Amen.

Februari
Första skidloppet - Kristinaloppet på 3 mil. Sedan en härlig semester i Thailand med morgonjogg och arga hundar på stranden. Bloggen fyllde ett år.

Mars
Kom hem från Thailand och var riktigt, riktigt sjuk. Ångest som vanligt över för få långpass inför maran. Träningen gick bra, mycket löpning.

April
Blev med racer och testade den första gångerna. Lade också till spinning i min träningsrepertoar. Mångsidighet! Köp av våtdräkt, den resan gav mer magträning än ett core-pass. Jisses vad vi skrattade.

Maj
Cykeläventyr med Klassikertjejerna, ett riktigt träningsläger. Deklarerade att jag gjort mitt allra sista långpass någonsin.... Ett varmt Varvet som tog ut sin rätt, det tyngsta någonsin, dåligt självförtroende inför maran....

Juni
Stockholm Marathon! Fotbekymmer innan, dålig uppladdning men en kanonmara med PB! Tjejvättern med punktering, kul men blåsigt lopp. Gav mersmak... Började träna i sjö med våtdräkt, hajår var det också. De lurade där nere hela tiden och väntade på att få attackera.

Juli
Vansbro - 1 km på lördag och 3 km på söndag, check! Kul och annorlunda! Massor med racer-mil i stugan. Frihet.

Augusti
Började med multisportträningen, framför allt paddling och MTB-cykling. Kul som alltid. I år lade vi till Naturpasset för att fila på orienteringen också. Utbildning i Functional Moves, så kul och inspirerande.

September
Multisporttävling! Och den här gången hade de tagit i, de tog åtta timmar för mig och min nya kompis (då den gamla blivit sjuk dagen innan) att ta oss de sex milen. Men jösses vilken skön känsla att klara av det! Efter tävlingen drog jag igång med Lidingöloppsträningen, alldeles för snart visade sig. Fick ju ryggskott samma vecka som Lidingöloppet skulle gå av stapeln... Men gick 10 km med ryggskott i alla fall och var därigenom en Tjejklassiker. Bestämde mig också för att anlita PT'n Pompe.

Oktober
Start att träna med PT'n, nytt program med bl a baklängeslöpning. Skumt men kul. Inte så mycket träning, en hel del rehab för ryggen.

November
Nystart med nya frukostvanor. Kör hårt med PT'ns program, en hel del löpning och styrka.

December
Stress, stress, stress. Fick dra ner på tempot. Mindre träning. Mycket jobb. Längdskidorna drogs fram ur garaget. Fortsatte med PT-program med styrka och roddmaskin. Kul!

Mest stolt är jag över att ha klarat Multisporttävlingen med Marie, också stolt över att ha blivit en Tjejklassiker och att ha tagit steget att anlita en PT.

Minst stolt är jag över att min träning inte varit balanserad, jag har tränat för mycket och för enformigt. Jag behövde en PT som berättade för mig vad som var OK och vad som inte var det. Sätta gränser och vara nöjd med det jag åstadkommer men samtidigt våga sätta höga mål.

2010 - ett bra år!

3 kommentarer:

Löpning & Livet sa...

Vilket fint år! Hoppas nästa blir minst lika bra!

Malin Olsson sa...

Maarit, träningsmässigt så är du ju på topp med tanke på sjudomar/skador som hälsat på dig då och då. Ditt tempo är av sällan skådat slag och att du hinner fungera "normalt" med en vardag är ju beundransvärt. Jag håller på dig jag. Go girl! Kram

Carina sa...

Vilken härligt år 2010!
Önskar dig det bästa av 2011.
Kram!