söndag 27 december 2009

Oskulden borta för evigt

Vilken härlig jul! Inte en dator så långt ögat kan nå, bara en massa tråkiga släktingar hela tiden. ;-) Måste erkänna att det här inte har varit en av de mest fridfulla jularna, det har stressats fram och tillbaka, barnen har varit värre än någonsin, mannen helt uppskruvad och svärmor, ja, vad ska man säga....

Nåväl, lugnet är åter tillbaka. Barnen hos var sin kompis, mannen skjutsar hem svärmor (äntligen) och jag bara njuter mellan dammsugningar, tvätt och matlagning. Mmmmm. Äntligen börjar axlarna sjunka ner mot marken igen och livet känns plötsligt behagligt igen. Julen är kul, men i måttliga mängder. Inte när en person (dvs jag) får slita för att få allt att fungera, och dessutom när den där personen är en perfektionist ut i fingerspetsarna. Nästa jul flyr vi fältet igen.
Träningen har legat lite i skymundan, som sig bör när huset är fullt av folk mest hela tiden och det ska lagas mat och fika stup i ett. På julafton drog jag med familjen och svärmor på en promenad i alla fall. När vi gått halva sträckan, lämnade jag och mannen svärmor + barn för att kunna öka tempot något. Skyllde på att potatisen skulle skalas....

Juldagen var det mer mat men sedan party på kvällen. Det närmsta vi kom fysisk aktivitet var biljard och singstar. Annandagen var jag bakis, precis som beräknat. Dock tvingade jag maken att valla mina nya skidor som Tomten kom med så att jag kunde ta en premiärtur tillsammans med barnen. Hur roligt som helst! Totalt fick jag ihop ca 5 km på en timme, det gick sakta men det var otroligt kul och jobbig. Det här gör jag om. Nu är alltså oskulden borta, de a bare å åk.
Dottern ser betydligt coolare ut än mamsen.
I dag är julen då officiellt över. Det firade jag med en lugn jogg på bandet i källaren. Jag har en aningens känningar i ljumskarna igen, hoppas det bara beror på skidåkningen i går och inte att skadan återigen är tillbaka. Det var ruskigt skönt att få svettas, bestämde mig för att bara köra en halvtimme och så lugnt, så lugnt så till och med svärmor hängt med i tempot.

Distans: 5 km ultralätt
Tid: 37 minuter
Känsla: Hade kunnat stå där och lyssna på P3 i evigheters evighet

I kväll blir det Functional Moves igen, med gästinstruktör på gymmet. Hur roligt som helst! Sedan kör jag BodyCombat, julspecial står på schemat. Härliga tider! Laddar därför med ännu mer julgodis, ser ut som har-bajs men är otroligt gott (Leilas Rocky Road).

God fortsättning!

Inga kommentarer: