torsdag 11 augusti 2011

Cykelvasan

Just ja, det är ju tävlingsvecka igen. Länge sedan sist! Ser fram emot att få ta mig an Vasaloppsspåret på cykel. I och för sig bara halva sträckan nu men det kan vara bra ladd för nästa år då jag cyklar hela.

Starten för mig går i Oxberg, den går mot Sälen en bit först för att sedan vända in på Vasaloppsspåret och återvända till Oxberg vidare till Hökberg, Eldris och Mora. 45 km som består av 28 km skogsväg/stig, 9 km grus och 8 km asfalt. Undrar vad som menas med stig? Hur trångt är det? Jag har ju bara kört 4 mil totalt på min MTB än så länge men vad tusan.

Vi är tre tjejer som ska cykla (fast var och en för sig) och en fjärde som är vår serviceman, dvs transporterar bilen från Oxberg till Mora, kör spontana hurra-rop och peppar oss innan start. Vi åker i god tid på lördagen för att hinna njuta av stämningen i Oxberg, prata teknik och cyklar med likasinnade. Ser verkligen fram emot just den delen, cyklingen vette tusan. :-)

Jag kommer att ha 4,5 timmar på mig att fixa det, i söndags cyklade jag 2 mil på 2 timmar, i går 2 mil på 1 timme. Så det beror verkligen på terrängen, det är svårt att gissa sig fram till några tider. Jag sätter som mål att cykla på 3 timmar och hoppas det håller.

I dag drar jag på en repa med MTB-räven igen, nu med lite bättre självförtroende, mycket bättre väder och click-skor. Yes box! Det här blir bra! Ska förresten värma upp med ett backpass löpning innan också. För säkerhets skull.

Inga kommentarer: