måndag 29 mars 2010

Sommartider, hej, hej!

Tiden flyger iväg, förstår inte vart dagarna tar vägen. Har inte uppdaterat bloggen sedan i torsdags, det har aldrig hänt (förutom när jag pluggade ut på semestern förstås). Och sommartid blev det så jag tappade en värdefull timme också. Asch då.

Nåväl, sedan torsdags har jag tränat en timme BodyPump, det nya programmet. Det suger helt musten ur mig! Benen känns som spaghetti flera dagar efteråt. Fredag morgon plågade jag mig upp för att simma och det är jag glad för. Vilket härligt simpass! Försökte tänka på all teknik vi fick lära oss för en vecka sedan på simlägret. Det gick superbra så jag ökade till 50 längder, dvs 1,25 km. På lunchen stressade jag iväg för ett kort långpass på 12 km som däremot gick helt åt skogen. Det var helt obegripligt tungt. Men på fredagen kände jag mig helt slut i kroppen, det värkte överallt.

Distans: 12 km långpass
Tid: 85 minuter
Känsla: Så tungt, så tungt.

Lördag bestämde jag mig därför för att hoppa över den planerade morgonjoggen på gymmet. Jag sov lite längre, hade mitt babysim, åkte hem och tankade energi. Efter det kände jag mig äntligen återhämtad och motiverad för ett backpass. Maken stod på bandet brevid och frustade. Han hade också en jobbig dag....

Distans: 6 km backe, 3 km uppv, 1,5 km backe (150 m 5 % lutning, 150 m ner), 1,5 km nedv
Tid: 43 minuter
Känsla: Lite tungt och stelt i början men sedan lossnade det rejält. Kul att köra backe igen!

Söndagen bjöd på en shoppingrunda i köpcentret - det var fokus på allvädersstövlar och rust för lill-grabben. Slutade med nytt tak, nytt golv (som han själv fick välja ut, mallig till tusen) och det där tråkiga allvädersstövlarna (han fattar fortfarande inte vad de ska vara bra för). För mig själv blev det äntligen ett par nya Lee-jeans, de jag sliter på nu har jag haft i 10 år! Råkade också springa in på Löplabbet och köpte ett par nya trotjänare, Asics Nimbus. Härligt, jag är laddad för att nöta kilometrar!Väl hemma startade rusten omedelbart, grabben var taggad till tusen och inget kunde stoppa honom. Inte ens tanken på att han först var tvungen att städa alla sina lådor på rummet och sedan tömma helar rummet. Han sprang med grejor fram och tillbaka och tömde rekordsnabbt hela rummet. Kunde inte förstå vad alla grejerna tog vägen. Förrän jag gick och lade mig och upptäckte att hela min säng var full med legogubbar. Spikmatta?

Medan jag tränade core och BodyCombat körde grabbarna takträning, dvs spika tak. Så i dag ska det väljas tapeter och taket ska bli färdigt. Det ska också läggas golv. Vet inte hur jag ska registrera det på FunBeat bara. Men jag kör BodyPump i kväll, det kan jag i alla fall registrera!

Inga kommentarer: