torsdag 25 februari 2016

Onsdagsnöjen

Alltså, sådana här onsdagar med solsken, glädjefyllt hjärta, fina vänner och bra glid, det är sådana jag lägger i min minnesbank för att ta fram när solen varken skiner i ansiktet eller i sinnet. Den här onsdagen kan ha gått till världshistorien som en av de bästa faktiskt.

Vaknade pigg och utvilad, jobbade effektivt hela förmiddagen och fick mycket mer gjort än jag hade förväntat mig. Tidig lunch, iväg och hämtade Guldfisk-Sara* för en tur på Edsken, en sjö med fina spår och som ligger bara fem minuter bort.

Solen sken, jag hade bra styrka i armarna, skidorna skötte sig och det var medvind åt ett håll i alla fall. 
Alltså, det är magiskt även om det inte helt framkommer av bilderna.
Och som grädde på moset så persade jag big time på det här passet. I och för sig bra spår (till viss del isiga), medvind och platt men ändå. Hade bestämt mig för att det andra varvet skulle gå snabbare än det första och det gjorde det. Och nej, det är inte löpning, det är bara i mina våta löpardrömmar som jag springer så där fort men Garmin råkade vara inställd på det.
Som man kan utläsa så ökade (minskade eller var man nu säger när det går snabbare) faktiskt kilometerfarten under andra varvet. Mål check.

Mer jobb och sen iväg till bassängen. Hade inga förhoppningar om att göra några större prestationer där men ta mig tusan om det inte gick bra där också. Inte fort för farten har jag blivit av med någonstans efter vägen. Borde kanske ha en haj som jagar mig?
Mitt pass (coachens pass):

Insim 200 m
Teknik 3 x (25 skovel, 50 drills, 25 sammansatt)
Serie
800 fr med paddlar och dolme
2 x 50 fr max
400 fr utan redskap
2 x 50 fr max
200 fr utan redskap
2 x 50 fr max
100 fr utan redskap
4 x 25 fr max
Avsim 200 m

Helt ensam i bassängen och helt underbar känsla. Mer sånt!

Fixade håret och drog sen iväg på tjejmiddag. Dagens tema var Paleo och duktiga Carola (som också fotade in action-bilden nedan) guidade oss genom trerättersmenyn som bestod av:

Förrätt - fröknäcke med avokado, baconinlindade dadlar och serranoskinka med lax
Varmrätt - kycklingbiffar med soltorkade tomater, rotsaksgratäng (med kokosmjölk) och rödkålssallad med granatäpple och apelsin
Efterrätt - chokladbakelse med bär och "kokosgrädde"
Den sötaste efterrätten av dem alla var dock lilla Elsa. Så snäll och söt så jag nästan kramade sönder henne. Tänk om man ändå hade en sån där liten. Eller inte, kanske bäst att bara låna emellanåt.
Lite mer jobb och sen drar jag mot Mora. Japp, så blev det. För länge sedan anmälde jag mig och Dottern till Kortvasan, glömde lite bort det och för Dottern är skidåkning förbjudet sedan hon skadade knäet. Men hur det än blev så bestämde jag mig för att ändå åka de där tre milen i sällskap med Sara och Pojkvännen bestämde sig också för att tillbringa sin fredag mellan Oxberg och Mora mest för att få hänga med oss. Eller hur det nu var.... Han har lovat att heja glatt när han passerar oss och hålla kaffet varmt när vi anländer till Mora. Och så har han vallat mina skidor trots att han inte riktigt törs med tanke på att om det blir ett minsta litet släpp på de där skidorna i morgon så kanske också Pojkvännen får känna på släpp.... :)

*Guldfisk-Sara - så heter hon för att hon är helt omöjlig på det här med att känna igen sig. Vi kan nöta samma runda fyra varv och hon vet ändå inte att hon varit på samma ställe tre gånger tidigare..... Hon själv påstår att hon kan komma vilse exakt var som helst, även i ett skidspår där man inte kan åka vilse om man bara är kvar i spåren hela tiden.

1 kommentar:

Guldfisken sa...

Det finns förklaringar till varför jag gillar simbassänger och spinningcyklar.. :-)