måndag 24 juni 2013

Planen för Vansbro Triathlon

Den planen är ganska enkel - överleva. Start-PM har kommit och jag läste det i går medan alla hår på kroppen reste sig samtidigt. Hualigen! Varför gör jag sånt här? Men jag måste ändå ha en plan, precis som för alla andra lopp.

Boende
Jag och Mannen tar husvagnen upp på fredag eftermiddag och inkvarterar oss mitt i simmeckat. Det blir kul!

Fredag eftermiddag
Vi hämtar ut våra startkit, Mannen meckar med cykeln, har vi tur hinner vi reka cykelbanan och löpbanan. Skulle helst vilja hinna simma lite på simbanan också.

Lördag förmiddag
Checka in cykeln, pre-race möte 10:30, nervöskissa, försöka äta, titta på alla andra triathleter som ser grymt vältränade ut, försöka smälta in.

Simning
Klockan 12:00 är det dags att ge sig av. Första delen av simningen sker uppströms, 950 meter ska klaras av inom 40 minuter. Sedan nedströms 950 meter. Hela simningen måste vara klar inom 1:15. Det är ungefär den tiden jag kommer att behöva så klockan är nu 13:15.

Cykel
Växla till cykel och dra iväg 3 varv på en platt bana (sägs det). Lite tid i T1 och jag kanske kommer iväg 13:30 med en del marginal inräknat för strul. 9 mil. Om jag håller ett snitt på 25 km/h så tar det mig ca 3:30. Klockan är alltså 17:00.

Löpning
Slänger på mig löpartightsen och springskorna, iväg på en halvmara. Kanske kommer iväg 17:15 och har då 2:45 på mig innan målet stänger. Har ingen aning om hur det känns i kroppen efter simning och cykel men det borde väl gå. Hoppas komma in på en tid under 2:30.

Mål
OM jag kommer så här långt kommer jag att vara helt toknöjd, speedad, gå runt och malla mig för de få funktionärer som orkat vänta in mig i mål och hoppas på att Mannen är pigg nog att samla ihop mina saker. Äter sedan mat, ett glas vin kanske och har ett stort leende på läpparna när jag somnar i husvagnen.

Och som Astrid Lindgren har sagt: "Ibland måste man göra saker man egentligen inte vågar för annars man ingen människa utan bara en liten lort".

Inga kommentarer: