söndag 30 oktober 2011

Sjukstuga

Märks så tydligt att det här är en träningsblogg, när jag är sjuk blir det inte många knop här. Sitter mest och tjurar och tycker att livet är orättvist. Men om jag ska vara riktigt krass så är det väldigt sällan jag är sjuk så jag är lyckligt lottad.

Vad händer här då kan man fråga sig? Sedan jag blev sjuk natten mot onsdag har jag försökt ta det lugnt, druckit mycket, knappt fått i mig mat, jobbat hemifrån för att förskona mina kollegor från bacilluskerna. I dag vaknade jag för första gången utan halsont men däremot en tråkig hosta. Kanske försvann det halsonda när jag skrek mig hes i går i matchbåset då flickorna fick rejält motstånd av innebandytjejerna i Mora. Kanske har jag kurerat mig själv genom att sova 10 timmar (!) de senaste tre nätterna. Men det finns alltså hopp om friskintyg snart.

Sur över att det här kom nu i oktober då jag har min utmaning men stolt att jag ändå lyckats hålla mig ifrån socker trots att jag är sjuk (sjuk = Polly).

Har plöjt senaste skörden av träningstidningar, jag läser Aktiv Träning, Fitness Magazine (coolt reportage om coola combat-Pernilla i detta nummer!), Runners World och halkade in på lite Topp Hälsa också.I dag har jag Dolph Lundgrens bok Fit Forever med mig i soffan. Har börjat läsa lite smått och är helt såld på honom. Vilken barndom, vilka härliga bilder, vilka tankar. Han är definitivt mitt frikort.... :-)Skickar också en massa tankar och styrka till Thailand där människor får fly ifrån sina hem (som dessutom i vissa fall blir plundrade), förlorar allt de äger och har, har varken mat eller tak över huvudet. Många försörjer sig på turisterna på ett eller annat sätt och turisterna finns inte kvar. I pengar är den här katastrofen större än tsunamin.

Nu verkar det som att vattnet nått sin kulmen och börjar sjunka undan men det är fortfarande extremt mycket vatten norr om Bangkok, många provinser är hårt drabbade och kommer att vara det i veckor framåt. Sedan sommaren har över 300 personer mist livet, det är svårt att få fram vatten och mat, tåg är inställda för rälsen är borta, flera vägar är totalförstörda, 10 000 industrier och fabriker är påverkade. Folk uppmanas att lämna Bangkok och det skulle jag också göra, inte bara för att det är svårt att få fram mat utan för att det har smitit 300 000 krokodiler från en översvämmad farm och det finns massor med giftormar som simmar omkring på Bangkoks gator, ormar som blivit överraskade av vattenmassorna och åkt med norrifrån. Hualigen! Med tanke på att det finns 50 arter av giftormar i Thailand så känns det småläskigt...Här kan du göra som jag, lämna ett bidrag till de som behöver det via Thailands Röda Korset.

Inga kommentarer: