fredag 10 mars 2017

Marre testar - gym i UK

Klockan ringde 06:20, då hade jag redan hunnit vrida mig tusan gånger i sängen, checkat klockan 25 gånger och suckat över hur varmt det var i rummet 56 gånger (upptäckte på morgonen att det fanns ett element som stod på för fullt så det hade inte varit så svårt att åtgärda, suck).


Drog på mig tightsen och lite annat för att inte vara alltför uppseendeväckande. Visade sig dock inte räcka med att ha kläder på för jag bröt mot alla regler ändå.
Trippade upp på löpbandet och drog igång det efter viss möda (ja jag gör det här av egen vilja och på egen risk, nej jag har inga hjärtproblem, ja jag lovar att vara försiktig). 10 minuter senare började jag snegla runt på det stora gymmet - var finns de stora stängerna och stora vikterna? Hittade hörnan och ett gäng vääääääldigt stora killar. I samma hörna. Jag närmade mig ställning och stång och frågade snällt om det var ledigt. Jo då, det var det svarade de men såg väldigt skeptiska ut. Stången var full-lastad så jag behövde lasta av den innan jag började. Men se där - två stora starka killar rusar fram och plockar av vikterna samtidigt som de snick-snackar snällt. Schysst!

Upp med stången på racket och sen knäböj, först uppvärmning och sen lite vikter på. Hela tiden med blickar från de stora killarna. De tisslar och tasslar. Jag noterar att de tjejer som finns på gymmet håller sig till konditionsmaskiner eller till delen där det finns yttepyttesmå hantlar på typ 1 - 3 kg. Aha. Jag bryter mot normen. Strunt samma.

Plockar av vikterna och tar ner stången, fyller på med mer vikt och laddar för marklyft. Då blir det uppståndelse på riktigt! Tre killar kommer fram och vill diskutera varför JAG, en TJEJ gör marklyft! Galet! Knäböj OK även om jag körde lite för tungt (tänk om jag får för stora lår, OMG!). De vill gärna diskutera varför i hela världen jag markar, varför, varför, varför??? Ööööh, försöker skämta bort det hela för jag orkar inte kicka igång någon feministdiskussion kl 06:50 en fredag morgon i ett främmande land. De är verkligen chockade och rädda för att jag ska skada mig. Någon har hämtat en PT som övervakar mig. Men snälla.... Och då lägger jag ändå inte på några Dotter-vikter (hon persar på en bit över 200 kg). Bara för att obstruera så lägger jag på mer än vad jag brukar.

Efter att ha varit underhållningen i hörnan så lämnar jag den för att pyssla med andra saker såsom bänkpress (OH NO!), rodd, bulgarian split och annat mer tjejigt. Falla in i normen igen så att säga.


När jag ska gå så kommer en av killarna fram till mig och säger att jag är snygg TROTS att jag nog har mer muskler än han någonsin sett på en tjej. Öööööh tack eller nå't???? Han frågar om han kan bli vän på Facebook men jag lyckas smita ur diskussionen.


Så - Marres test visar att just det här gymmet nog inte var vana vid tjejer som kör marklyft och speciellt inte tungt. Annars ett mycket trevligt gym med många häftiga grejer. Kolla på den här mackapären - en maskin där du kan springa om du ex är skadad, den tar nämligen bort delar av din vikt och du kan springa trots problem med knän eller annat.
Eller de här banden utan motor där du kan justera din fart enkelt, coolt och bra!
Till slut var jag klar och kunde ta en snabbdusch, dra på dagens klänning och ta en selfie.
Dags för frukost och sedan avfärd mot kontoret.

Inga kommentarer: