tisdag 7 februari 2017

Medicin mot simvägran?

Nämnde för simpisen i duschen att de bra simpassen är sällsynta nuförtiden. Det är mest motigt, tungt och jobbigt i poolen. Jag kan verkligen längta till nästa pass men när jag väl är där hittar jag inte riktigt tekniken eller farten. Men jag tänker att det ger med sig på ett eller annat sätt och fortsätter att nöta.


Pojkvännen däremot, han kan sitta kvällen innan och verkligen peppa för passet. I går sa han att han minsann skulle köra 2000 meter oavbrutet i poolen, när han sagt det såg han oändligt nöjd ut. Oändligt. Sen gick det en stund och jag nämnde att badhuset stänger morgonsimmet kl 8 och när tänkte han i så fall vara där för att simma sina 2 km. Och då kommer han på att det är ju morgonsim och han HATAR ju morgonträning. Såg att han skruvade på sig men nog såg han bestämd ut när det var sovdags.


I morse var han ovanligt pigg tyckte jag (betyder att han med nöd och näppe lyckas släpa sig ur sängen inte mer än 15 minuter efter mig, att han dricker minst en klunk kaffe och äter en sked fil och en flinga, allt är ju relativt här i världen). Det var ju inte så att studsade till bilen eller från bilen till badhuset men han kändes ändå ovanligt stabil med tanke på att morgonen var tidig.


Började ana oråd när jag både hunnit med insimmet, tekniken och lite till innan jag såg honom svaja fram till bassängkanten. Efter min nästa intervall var han borta och jag kunde inte se hans snabba badbyxor någonstans i bassängen. Simpisen spanade också och fann ett huvud som väldigt mycket liknade hans i bubbelpoolen. Mmmm vatten som vatten.


Efter några intervaller till dyker (ha, ha) han upp och sitter vid bassängenkanten med tårna dinglandes i vattnet. Se där! Snart så! Men ack vad jag bedrog mig för efter min nästa intervall var han borta igen och vi såg tydligt de blöta spåren leda mot herrbastun.


Till slut kommer han tillbaka bara för att meddela att det nu är slutsimmat för honom. Hittar honom sedan skvallrandes och ätandes en andra frukost i cafeterian.


Jag skulle kalla det ett klassiskt exempel på simvägran. Någon som har något botemedel?
* ps. Det har hänt många gånger tidigare också. En gång låg han t ex på en brygga i sin våtdräkt och simvägrade hela passet. Han påstod dock att han spanade in mig för att lägga in en flörtattack då jag är helt oändligt snygg i min våtdräkt enligt honom. Han kom undan med den förklaringen. ds.

Inga kommentarer: