måndag 13 februari 2017

Helgens bloggargrej

Jag skulle aldrig…


Äta? Allt som är konstigt, speciellt sådan där invärtes mat såsom tarmar, lever, njure, hjärta mm. Går. Inte. Har också svårt med sniglar, kackerlackor och andra läskiga djur. Jag är väldigt konventionell med mat. Äter heller inte kött från "konstiga" länder där det besprutats med konstiga medel. Betalar hellre mer för svensk/krav kött än ett till halva priset där jag inte är säker på vad det egentligen är jag äter.
Dricka? Grogg. Jag börjar slåss när jag dricker sprit, ibland tar jag en god drink men väldigt sällan, aldrig några mänger.
Skoja om? Olyckor, tragedier, människor i nöd.
Ha på kroppen? Oj, svårt! Kläder som ser "sjaviga" ut, taskig passform, billiga tyger som sladdrar/blir noppiga/elektriska, smutsiga/sunkiga kläder. Annars är jag nog ganska ombytlig - från business strikt till nike skor och mjukisbyxor.
Vilja uppleva? Att någon i min närhet blir riktigt sjuk, dock händer det ändå...
Kunna arbeta med? Ett jobb som innebär att varje dag är exakt den andra lik.
Säga nej till? Ett äventyr eller om en vän behöver stöd.
Googla? Jag googlar allt! Livrädd för att någon ska kolla min historik.... ;)
Göra offentligt? Ja, det har funnits massor med saker som att stå på en scen, hålla tal, sjunga, dansa men på något sätt har det ändå hänt och det var inte så svårt. Vet inte.
Blogga om? Privata saker, något som vänner sagt/gjort i förtroende, för utlämnande saker om mig själv, detaljer om mina nära och kära (utan tillåtelse).
 

Vad hittar man ofta....

 
På ditt skrivbord? En kaffekopp, odiskade skedar, papper, anteckningsblock, pennor.
Under din säng? Inget, jag har förvaringslådor där och i dessa lådor har jag mest böcker och tidningar.
I din jackficka? Kvitton, nycklar, kort, mobiltelefon. Ibland något läppgrejs.
Bakom din kylskåpsdörr? Kaos, så mycket som möjligt nertryckt. Buljong, paremsanost, soja, smör och säkert något oidentifierbart mögligt.
Vid sidan av ditt handfat? Två tandborstar (min och Sonens), en tvål, kanske sminkväskan. I handfatet massor med sminkrester efter snabbtvättar och tandkrämskluttar.
Högst upp i din bokhylla? En kandelaber och en trälåda som vinet från Medoc fick färdas hem i.
Längst ner i din tvättkorg? Väldigt länge en röd klänning som inte kunde tvättas på vanligt vis. Till slut struntade jag i det och tvättade i alla fall. Har inte kollat resultatet utan hängde snabbt in den i garderoben. Längst in.
Framför näsan på dej? Skärmen, utsikt ut från mitt jobbfönster och lunchsalladen som jag trycker i mig snabbt mellan mina möten.
I dina tankar? Mycket. Livet börjar återvända tillsammans med ljuset, kroppen spritter av energi och jag måste hejda mig för att inte dra iväg på tusen och åter tusen saker. Jag drömmer om löpning i solen, cykelturer på fina vägar, tunga marklyft, strandslapp med en bra bok. Jag önskar också lite mer lycka men vet samtidigt att min lycka måste skapas av mig själv.

Inga kommentarer: