onsdag 24 augusti 2016

Nu då?

Livet efter en Ironman, hur känns det? Det finns nog många sätt att känna, för min del handlar det om en tomhetskänsla. En känsla av att något som funnits där i ett år nu är borta och jag kommer inte att ersätta det med något nytt så som jag gjort de andra åren. Konstigt. Jag känner mig lite deppig, nedstämd, låg men kroppen börjar bli pigg och glad. Det börjar spritta i musklerna och jag längtar efter endorfiner och lyckohormoner som dimper ner som ett brev på posten efter ett härligt, svettigt pass. Än så länge har det blivit någon kort promenad och mest soffhäng men snart, snart...

Ovan en bild från Kalmar innan simstart, en påminnelse om det jag åstadkommit och ett löfte om att spana mot någon ny horisont även om jag inte just nu måste ha bestämt vilken horisont det blir. Det känns bra.

2 kommentarer:

Taina sa...

Ja du Maarit, vi blir ju inte yngre precis, men jag tycker du har gjort det jäkligt bra! Tuff och envis som få! Själv har mina långpass ersatt av fler kortare pass med mera vikter och annan typ av cardio. Träning ska passa in i hela livsstilen. Jag har också ändrat min kost avsevärt och räknar macros så min träning blir meningsfull. Orkar mer, återhämtar mig snabbare osv. Känner mig starkare än någonsin och är 53 år. Kör 6 dagar och vilar en dag. Lägger in sk flush days där jag dricker tonvis med vatten och minskar på min a carbs. Annars så äter jag allt med 40-40-20. DET har gjort en stor förändring i min träning och vad jag klarar av. All löpning och gympass på ett gym blev enahanda och jag stod still. Detta handlar inte om att jag vill gå ned i vikt. Jag strävar efter lagom mycket muskler på denna gamla kropp. Då är förhållandet mellan kost och träning viktigare än bara olika träningsformer och mängd träning. Ibland är 20 min träning tillräckligt.

Lycka till med dina nya mål!

Marre sa...

Tusen tack för dina tankar och erfarenheter Taina! För mig har du alltid var och är fortfarande världens energiknippe, hela du utstrålar hälsa och välbefinnande. Jag tror också att kosten har stor påverkan på träningen, hur jag mår, hut jag presterar och den biten har jag lite grann gölmt bort... Jag ska googla på flush days, macros och annat amerika-stuff. :)